INEDIT În vestul ţării s-a deschis o fabrică de îmbuteliat apă pură...

INEDIT În vestul ţării s-a deschis o fabrică de îmbuteliat apă pură de munte, din Retezat. De ce are o calitate excepţională

0
DISTRIBUIȚI

apa retezatTimişorenii care ajung în judeţul Hunedoara pot să bea una dintre cele mai pure ape din România, care vine din izvoarele unei zone de munte splendite, aflate în mijlocul pădurii. Mulţumită a doi investitori asociaţi, la Câmpu lui Neag din Valea Jiului a fost realizată o fabrică de îmbuteliat apă plată. Aceasta are o calitate excepţională, asta pentru că vine chiar din munte, din inima Parcului Naţional Retezat.

Potrivit Servus Press, nu mai puţin de 500.000 euro au alocat cei doi investitori în fabrica inedită din vestul ţării. Aceasta are un puţ propriu forat la doar patru metri adâncime şi câteva filtre şi este amplasată într-o zonă în care nu mai există construcţii.

„Prietenul meu Bernardo Clemente, din Spania, a dorit să facă o investiție în România, iar mie mi-a venit ideea să îi propun să facem o fabrică de îmbuteliere a apei plate. Auzisem de la un specialist că apa de aici are calități certificate. A fost receptiv, am demarat lucrările și, după trei ani, s-a realizat investiția, iar acum pornim linia de producție.


Probabil că este unica fabrică ce are și puțul în interiorul fabricii. Este săpat la patru metri și de la puț și până la linia de îmbuteliere sunt doar șase metri și avem, preventiv, un filtru de particule și unul cu ultraviolete pentru calitatea microbiologică a apei”, a spus Victor Mînzală, directorul general al fabricii care va îmbutelia apă sub numele de „Cristal Retezat”.

rau retezat

La Câmpu lui Neag, apa pură de izvor din Parcul Naţional Retezat reprezintă resursa principală, care are o mulţime de calităţi, fiind bogată în minerale. „Vreau să vă spun că este una dintre apele plate de top din România. Cei care se vor apleca mai mult asupra acestui aspect deloc de neglijat, vor observa că rezerva hidro în zonă este de o calitate excepțională și ea trebuia să iasă la lumină ca să bem în sfârșit o apă excepțională. Parametrii fizico-chimici și macro și micro-biologic au demonstrat că această apă se încadrează în parametrul excepțional”, a menționat Octavian Popescu, șef DSVSA Petroșani.

Micuţa fabrică de îmbuteliat apă de munte din Retezat este funcţională din această săptămână. Pentru început, această apă plată va putea fi cumpărată doar din magazinele din judeţ, dar reprezentanţii companiei speră să reuşească să o distribuie, în curând, în toată ţara şi chiar în Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.