Instanţa a dat dreptate Curţii de Conturi, stabilind că primăria a fost...

Instanţa a dat dreptate Curţii de Conturi, stabilind că primăria a fost prejudiciată cu trei milioane de lei de firma Rosign. Ce măsuri anunţă edilul

1
DISTRIBUIȚI

semn parcare

În luna septembrie a anului 2013, o adresă a Curţii de Conturi cu privire la un raport al Gărzii Financiare strârnea discuţii ample în cadrul unui plen al Consiliului Local Timişoara. Pe baza acestuia, comisarii au decis că, în perioada 2010 – 2012, municipalitatea a fost prejudiciată de Rosign, firma care a primit pe o perioadă de 14 ani contractul de semnalizare rutieră a Timişoarei, cu peste trei milioane de lei.

Primăria Timişoara a contestat raportul Curţii de Conturi, iar după ce contestaţia depusă a fost respinsă, a acţionat în instanţă instituţia.


Acum, însă, instanţa s-a pronunţat şi a declarat raportul Curţii de Conturi ca fiind valid. Practic asta înseamnă şi recuperarea prejudiciului raportat.

Primarul Nicolae Robu nu se lasă, însă, nici acum. „În momentul în care decizia Curţii de Conturi a rămas definitivă pe relaţia primărie – Curtea de Conturi, a primit şi un carcater executoriu pentru primărie, chiar dacă noi considerăm că sunt aberante acele decizii, avem de făcut demersurile legale de recuperare a presupusului prejudiciu. E vorba de nişte semafoare şi marcaje făcute pe vremea când primar era Gheorghe Ciuhandu. Mie mi s-a părut că nu e deloc în ordine şi am contestat acea decizie. Comisia a respins contestaţia şi instanţa s-a pronunţat lăsând acel raport definitiv. Noi acum avem acel proces pe rol împotriva firmei Rosign, prin care am solicitat să ni se achite acel prejudiciu. Acum se va judeca dacă pe fond a existat un prejudiciu, dacă a existat, cât a fost, şi probabil că instanţa de judecată va dicta o expertiză judiciară”, a spus Robu astăzi la auzul veştii că raportul Curţii a devenit definitiv.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.