Joseph Monatzeder, fost primar al Munchen-ului: „Noi căutăm ca fiecare participant în...

Joseph Monatzeder, fost primar al Munchen-ului: „Noi căutăm ca fiecare participant în trafic să aibă locul lui. În Timişoara se uită acest lucru, se caută să fie presat totul pe partea de trotuare”

2
DISTRIBUIȚI

Monatzeder,_Bürgermeister_München

Protestul bicicliştilor din Timişoara, care a strâns ieri în centrul oraşului câteva sute de iubitori ai mişcării pe două roţi – veniţi să condamne decizia Comisiei de Circulaţie, care a decis să le interzică accesul prin zonă – este complet ignorat de autorităţile locale. În această dimineaţă viceprimarul Dan Diaconu a fost prezent la Ziua Serviciilor Publice, care s-a desfăşurat în Piaţa Traian.


Acolo, Diaconu a vorbit despre eveniment, însă nu a scos nicio vorbă despre ceea ce se poate numi cel mai mare protest din urbea de pe Bega, din ultimii trei ani de când edilul-şef Nicolae Robu este primar.

Invitat special la evenimentul din Piaţa Traian a fost Joseph Monatzeder, fost primar al Munchen-ului, care a reglementat circulatia bicicletelor în oraş. Monatzeder este un mare iubitor al mişcării pe două roţi şi a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă să ajute bicicliştii. Acesta a explicat că în zona centrală Munchen-ului traficul pe biciclete este interzis în zona pietonală. „Ceea ce am observat dacă facem nişte oferte de drumuri de bicicletă, din ce în ce mai mulţi cetăţeni din Munchen folosesc bicicleta ca mijloc de transport. Procentajul era de 6% biciclişti la primul meu mandat de primar, acum vorbim de circa 20%”, a spus fostul edil. În ceea ce priveşte amplasarea pistelor de biciclete, se pare că moda pistelor pe trotuare este valabilă doar în Timişoara. „Noi căutăm ca fiecare participant în trafic să aibă locul lui. În Timişoara se uită acest lucru, se caută să fie presat totul pe partea de trotuare. În Munchen am luat din partea carobsailă să creăm necesarul de loc pentru biciclişti”a mai spus invitatul. Întrebat dacă s-ar încumeta să circule cu bicicleta prin urbea de pe Bega, Monatzer a spus că “numai în zone anumite”.

2 COMENTARII

  1. Întrebat dacă s-ar încumeta să circule cu bicicleta prin urbea de pe Bega, Monatzer a spus că “numai în zone anumite”

    … a fost elegant in raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.