Mii de elevi interesaţi să studieze în străinătate au stat la coadă...

Mii de elevi interesaţi să studieze în străinătate au stat la coadă pentru a participa la cel mai mare târg internaţional de universităţi, la Timişoara. Cu ce oferte tentante au fost ademeniţi

1
DISTRIBUIȚI

20151008_113541

Mii de elevi de liceu interesaţi de studii în străinătate au luat cu asalt, în această dimineaţă, cel mai mare târg internaţional de universităţi, care a poposit şi în capitala Banatului. Este vorba de Romanian International University Fair (RIUF), în cadrul căruia peste 40 de universităţi din Europa şi România au încercat să-i ademenească pe tineri cu o mulţime de oferte tentante.

Mai mult, elevii pot discuta cu români care acum studiază în străinătate, care sunt dispuşi să le povestească despre experienţa lor şi cum se descurcă acolo. Aproximativ 2.500 de tineri sunt aşteptaţi să treacă pragul evenimentului până la ora 17.00. Potrivit organizatorilor, majoritatea universităţilor participante sunt din Marea Britanie, asta şi pentru că tot mai mulţi tineri din România preferă să plece la studii în această ţară.

„Pentru tinerii care doresc să studieze în universităţile de stat din Marea Britanie se oferă un împrumut guvernamental, care poate fi restituit în 30 ani, mai ales pentru partea de licenţă.


De asemenea, în ţările nordice, şcolarizarea este gratuită, în ţări precum Suedia, Danemarca. Iar pentru Olanda din nou se oferă un împrumut pentru acoperirea acelei taxe de şcolarizare, însă împrumutul se restituie în maxim trei, patru ani. În mai toate ţările, costurile legate de cazare, mâncare sunt suportate de student, depinde şi ce bursa primeşte studentul, există bursă de merit, de studiu sau chiar şi burse sociale”, a explicat Georgia Harasim, organizator al RIUF.

20151008_114616

Inedit este faptul că la târgul internaţional al universităţilor care se desfăşoară astăzi la Timişoara a participat şi o academie de antreprenoriat din Bucureşti. Tinerii care se înscriu aici au posibilitatea de a-şi deschide o afacere încă din primul an de facultate, iar în cei patru ani de studii vor lucra la acest business, primind asistenţă din partea unor oameni specializaţi.

Potrivit organizatorilor, 50% din tinerii care pleacă la studii în străinătate aleg Marea Britanie. Restul, se îndreaptă spre universităţi din Olanda, Germania sau ţările nordice. Peste 40.000 de tineri din România au plecat, până în acest an, să studieze în universităţi din străinătate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.