Ministrul Grindeanu: „Doar 65% din cei 65 de milioane lei pentru reabilitarea...

Ministrul Grindeanu: „Doar 65% din cei 65 de milioane lei pentru reabilitarea centrul istoric au fost decontaţi”. Ce riscă Timişoara dacă lucrările nu se termină în decembrie

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu (2)

Un nou semnal de alarmă legat de stadiul lucrărilor de la centrul istoric a fost tras, astăzi, de ministrul Comunicațiilor şi liderul PSD Timiş, Sorin Grindeanu. Acesta a declarat la că „am la mine o situație la zi cu ceea ce vă spuneam la ultima conferință legat de semnalul de alarmă tras de ADR Vest vizavi de absorbția fondurilor europene în Timișoara. Am această situație de la Ministerul Dezvoltării. Situația nu este îmbunătățită semnificativ față de acum o lună de zile. Regulile legate de gestionarea fondurilor europene spun că dacă până la sfârșitul anului nu sunt terminate lucrările, recepționate cu tot ceea ce înseamnă inclusiv recepție și acceptanță sau certificate de acceptanță, dacă nu sunt terminate până la această dată, mai există acea regulă de N+3.


Se poate merge până la sfârșitul lunii martie, dar tot ce se decontează începând cu luna ianuarie sfârşitul lunii martie se decontează pe buget local, nu este decontabil pe fonduri europene. Dacă nici la 31 martie nu este finalizat un anumit proiect tot ceea ce s-a decontat înainte de 1 ianuarie revine pe buget local”.

Ministrul a exemplificat cu proiectul de reabilitare a centrului istoric din Timișoara, unde până acum s-au făcut decontări aferente a 65% din valoarea totală a proiectului, care este de peste 65 de milioane de lei. Grindeanu a completat că „dacă până la sfârşitul anului nu va fi 100%, mai are un termen de trei luni până la 31 martie. Dacă nici atunci nu e gata, tot ceea ce se va întâmpla după 31 decembrie trece ca și cheltuială locală. Dacă nici la 31 martie nu este 100%, toate acele 65 de milioane vor trece pe bugetul local. Din punctul meu de vedere s-ar putea să se intre și pe niște probleme de tip penal. Toate aceste lucruri au fost acceptate, acestea sunt regulile. Foarte prost stă reabilitarea termică a blocurilor și alte proiecte. Îmi doresc ca să absorbim 100%”. Ministrul a conchis că ar fi de preferat ca Timișoara să devină un exemplu de bune practici în ceea ce privesc absorbția fondurilor europene și implementarea proiectelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.