O nouă finală, dar adversar diferit, pentru Timișoara Saracens. Bănățenii luptă în...

O nouă finală, dar adversar diferit, pentru Timișoara Saracens. Bănățenii luptă în Moldova pentru păstrarea Cupei României

0
DISTRIBUIȚI

RCM-STEAUA-BUCURESTI-11_resize

Timișoara Saracens RCM are duminică parte de a doua partidă a anului cu un trofeu pe masă. După câștigarea primei ediții a Cupei Regelui, elevii lui Grainger Heikell se bat pentru păstrarea Cupei României cu semisurpriza Steaua într-un meci care se va disputa pe Stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

Bănățenii merg în Moldova pentru a doborî mitul conform căruia nicio echipă nu a păstrat trofeul Cupei României doi ani consecutiv. În balanță, Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens, a subliniat că nici echipa din Ronaț nu a cedat până acum în vreo finală disputată în cei cinci ani de dominare a rugby-ului românesc. ”Timișoara se află la a doua finală din acest an. Sunt sigur că o vom cuceri. Am ajuns la borna 4 din programul nostru: o echipă de nota 10 pentru un oraș de nota 10… Urmează finala Cupei României. Suntem într-o perioadă în care rugby-ul domină. E a treia cea mai mare manifestare globală Rugby World Cup. E un moment prielnic, ne așteaptă un meci dificil cu Steaua, o echipă incomodă, singura în fața căreia am pierdut în acest sezon, va fi un meci complex. Echipa tehnică și jucătorii se vor mobiliza cu siguranță, vor demonstra în teren că sunt cea mai bună echipă… Nu am disputat cu Steaua finale. Ne-a pus probleme, în 2012-13 ne-a eliminat din Cupă. În acest an au câștigat împotriva noastră pe propriul teren, sunt încrezător că va fi o mobilizare”, a declarat Dușan Filipaș.

Steaua a reușit o mică surpriză în semifinale, eliminând favorita Baia Mare cu scorul de 12-10. Antrenorul Saracens RCM nu-i desconsideră pe ”militari”. ”Suntem entuziasmați, vrem să câștigăm și Cupa României. Va fi o performanță importantă dacă batem Steaua, i-am urmărit cu Baia Mare, au multe puncte forte. Trebuie să dăm totul 80 de minute. Suntem încrezători că dacă ne respectăm planurile vom aduce Cupa.


A fost o săptămână cu antrenamente la o intesitate bună, avem jucătorii care au evoluat și în semifinală valizi, există continuitate… Orice finală e dificilă, pentru că toată lumea dă tot ce poate. Am încercat să identificăm punctele lor forte”, a spus și Grainger Heikell, tehnicianul timișorenilor.

Formația din capitală e și singura care i-a cauzat probleme în acest sezon RCM-ului. Prin succesul din Superligă. ”Steaua are o echipă bună, ne-au creat destule probleme în acest an. Mergem să câștigăm acest meci și finala. Suntem o echipă bună, în efectiv complet, trebuie să menținem parcursul bun din acest sezon. Urmează al doilea test ca importanță al sezonului. Ne așteptăm să fim susținuți de suporterii locali având în vedere că avem jucători de la Iași. Noi mergem la victorie, așa am fost obișnuiți, trebuie să câștigăm. Nu-i subestimăm pe steliști, sper că am învățat lecția din meciul pe care l-am pierdut”, a explicat Vasile Rus.

”Nu a fost o surpriză, Steaua are o echipă bună, singura diferență e că eram obișnuiți să jucăm toate finalele din ultimii ani cu Baia Mare, și îi cunoșteam mai bine în această fază. Eu personal mă așteptam și la o victorie a Stelei”, a mai spus Rus despre victoria roș-albaștrilor din semifinale.

Finală la anul pe ”Dan Păltinișanu”? ”Dacă vom fi în viață”

Timișoara Saracens nu se confruntă, cel puțin deocamdată, cu problemele de la BC Timișoara, totuși și clubul din Ronaț depinde în bună parte de fonduri publice. ”Noi, dacă vom mai fi în viață, ne înscriem să organizăm în 2016 o finală la Timișoara. Vom vedea săptămâna viitoare ce se întâmplă. Nu pot să cred că activitatea sportivă a unui întreg oraș poate fi blocată de persoane angajate în instituții ale statutului, fără a se găsi soluții, Pentru că nu facem nimic ilicit, nu vorbim de perioada Marian Iancu aici. Mai ales că e obligația factorilor locali prin lege să susțină sportul de performanță. Am convingerea că vor găsi metodele de a merge înainte”, a conchis Dușan Filipaș.

Partida Timișoara Saracens RCM-UVT – CSA Steaua București se dispută duminică, 4 octombrie, de la ora 18.30 (TVR 2), la Iași.

Steaua a anunțat deja lotul pentru acest meci. În primul 15 figurează: Baraulea, C. Cornel, Buzea, Al. Grigore, P. Neacșu, Coșereanu, Moa, Vueti, Diaconescu (cpt.), A. Filip, Dumitru, Ahofono, Pascu, R. Neagu, I. Niacșu.

Timisoara Saracens (echipă probabilă): Conache, Tangimana, Sefanaia, Umaga, Moala, Rose, O’Donnell, Ianus, Rus (cpt.), Morrison, Drenceanu, lazar, Mariș, Gorcioaia, Militaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.