Oameni care au reuşit în viaţă le-au vorbit studenţilor politehnişti: „Nu colegii...

Oameni care au reuşit în viaţă le-au vorbit studenţilor politehnişti: „Nu colegii cu note mari au avut carierele cele mai spectaculoase”. Care este cheia succesului

0
DISTRIBUIȚI

20151009_162752

Un inventator, un politician şi un consul le-au vorbit, aseară, studenţilor de la Universitatea Politehnica din Timişoara despre cum pot reuşi în carieră. Astfel, tinerii care nu ştiu încă pe ce drum să se îndrepte au putut afla că notele mari obţinute în anii de studiu nu reprezintă neapărat valoarea pe care ei o au, dar şi că una din cheile succesului este să se pună la somn „nemulţumiţi”.

Studenţii politehnişti au aflat poveştile de succes a trei dintre cei mai valoroşi absolvenţi ai instituţiei, în cadrul evenimentului „Cariera ta începe azi!”. Prin urmare, Iuliu Winkler, europarlamentar şi fost ministru al telecomunicaţiilor, Marius Popa, consul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Timişoara, şi Corneliu Birtok-Băneasă, inventator, au împărtăşit din experienţa lor profesională şi personală tinerilor.

Primul care a luat cuvântul a fost Iuliu Winkler, care le-a transmis studenţilor că „doamne fereşte să fie politicienii un model pentru voi”, dar şi că este obligatoriu să cunoască limba engleză, pentru că „limba engleză nici nu se mai trece în CV, trebuie să o cunoşti”. Iuliu Winkler nu este doar europarlamentar, ci şi inginer şi economist, şi tocmai de aceea crede că un politician „trebuie să aibă şi un domeniu la care se pricepe bine, să nu fie doar politician”.

Întrebat care consideră că este cheia succesului, Iuliu Winkler a explicat că, din punctul său de vedere, educaţia şi învăţarea sunt unele dintre cele mai importante. „Conjunctura te ajută dacă eşti pregătit să o foloseşti. De asemenea, este important să-ţi placă ceea ce faci, pentru că partenerul cu care îţi petreci cel mai mult timp din viaţă este profesia ta. Dacă nu iubeşti ceea ce faci, întreaga viaţă va fi o povară. Totodată, schimbarea va fi o chestiune cu care clar vă veţi întâlni şi nu trebuie să vă fie teamă să o faceţi, dar trebuie să fiţi pregătiţi să alegeţi bine. Pacea cu tine, pacea cu ceilalţi sunt importante. Dacă eşti mulţumit de tine, ai o mare satisfacţie seara.


Dar eu v-aş recomanda să dormiţi nemulţumiţi că aţi fi putut să faceţi ceva mai mult în ziua care a trecut”, i-a sfătuit europarlamentarul pe studenţi.

20151009_155730

A urmat la microfon Marius Popa, care a înfiinţat una dintre primele companii din vestul ţării specializate în oferirea de instruire în management şi conducerea organizaţiilor. De asemenea, Marius Popa este şi consul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Timişoara. Acesta le-a vorbit studenţilor despre cât de importantă este şcoala, care „m-a învăţat mereu să caut răspunsuri şi de aceea le mulţumesc profesorilor”. Marius Popa le-a povestit tinerlor şi cum a reuşit să se angajeze la camera de comerţ, după ce un reprezentant al instituţiei i-a spus „zi ceva în engleză şi te angajez”.

Consulul onorific al Regatului Ţărilor de Jos la Timişoara le-a vorbit studenţilor şi despre cum pot să aibă succes în carieră. „Am trăit într-o perioadă în care se spunea, se credea că notele pe care le primeai sunt o reprezentare a valorii tale. Eu am avut note bune, dar nu colegii cu notele cele mai mari au avut carierele cele mai spectaculoase. Au existat mulţi colegi cu note de şase, şapte care au ajuns oameni de afaceri de succes. Deci, atenţie la ce credeţi că vă e valoarea, pentru că notele nu o reflectă în mod obiectiv”, a explicat Marius Popa.

Ultimul care a luat cuvântul a fost Corneliu Birtok Băneasă, un inventator pasionat de maşini, care a realizat diverse filtre de aer, şi nu numai, pentru care a primit numeroase premii. Interesant este faptul că Corneliu Birtok Băneasă a terminat o şcoală profesională şi apoi s-a înscris la facultate. „Chiar dacă am avut potenţial, datorită mediului în care m-am învârtit în şcoala profesională, nu m-am putut dezvolta, am făcut doar cercetare fundamentală. De abia în facultate am realizat primele invenţii şi de aceea consider că formatorii au un rol foarte important. Fiţi încăpăţânaţi, urmaţi-vă visul şi veţi avea succes. Consider că în momentul în care ajungi să câştigi respectul oamenilor în mediul în care trăieşti, asta înseamnă succesul”, este de părere inventatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.