OMERTA instaurată de primarul Robu în legătură cu creditul care ar trebui...

OMERTA instaurată de primarul Robu în legătură cu creditul care ar trebui să salveze Colterm-ul. Vezi cum sunt sfidaţi cetăţenii care vor să ştie situaţia societăţii publice

0
DISTRIBUIȚI

colterm cet 1

Misterul creat recent în jurul companiei Colterm continuă. Cu toate că timișorenii au rămas fără apă caldă din cauza datoriilor companiei, toți actorii din administrația publică locală, din Timișoara, alături de directorul companiei, Mircea Cristian, refuză să dea date despre valoarea datoriilor companiei către furnizori. În urmă cu două zile liderul consilierilor locali ai PSD Timiș, Alfred Simonis, a comentat că societatea de termoficare ar putea cesiona datoriile către Primăria Timișoara și mai apoi municipalitatea ar urma să contracteze un credit pentru a achita datoriile Colterm. Ciudat este faptul că în urmă cu mai multe zile primarul Nicolae Robu declara că societatea de termoficare a făcut demersurile necesare pentru contractarea unui credit.

Legat despre ipoteza emisă de Simonis, primarul Nicolae Robu a spus că „v-am spus cum stau lucrurile, Colterm face toate diligenţele pentru a lua un credit, asta presupune niște mecanisme tehnice mai complicate despre care nu trebuie să vă vorbesc.


V-am spus şi data trecută că nu e treaba mea, dar dincolo de faptul că nu e treaba mea nu se vorbesc aceste lucruri. Ele se fac pur tehnic, ori aparatul de conducere al Colterm, împreună cu aparaul de specialitate al Colterm au lucrat la pregătirea tehnică a lucrurilor, despre asta vorbim. În final, eu vreau să vă pot anunţa că am reușit să rezolvăm definitiv problemele Colterm. V-am explicat şi data trecută în ce situaţie am preluat Colterm. Eu nu am prerogative acolo, dar reprezint interesele cetăţenilor, de asta am cerut să se ia măsuri.(…) În orice caz, dacă se reușește pe de o parte să se obţină din partea guvernulu acoperirea a 27 de milioane rezultate din neplata subvențiilor aşteptate de la guvern e un pas important”.

Primarul nu a dorit să spună dacă se are în plan cesionarea datoriilor Colterm către primărie, atrăgând atenția că nu mai răspunde la întrebări pe acest subiect. A menţionat însă că „nu vă pot răspunde dacă din punct de vedere juridic se poate face, dar nu e corect termenul cesiune, pentru că proiectul întocmit despre care a vorbit și acel personaj (n.r Alfred Simonis) a fost un proiect care nu poate intra la aprobare sub forma de atunci. Eu vreau să se implice primăria pentru a ajuta Colterm. Dar vă rog să înțelegeți că primăria se poate implica doar în cadrul legal existent, cu toată atenția că ceea ce face să nu îi fie imputabil, că nu a jucat rol de bancă sau că a acordat ajutor de stat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.