Operaţie cu totul specială la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Cum...

Operaţie cu totul specială la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Cum i-au salvat medicii viaţa unui bărbat de 62 ani FOTO

0
DISTRIBUIȚI

operatie gaspar

Un bărbat de 62 de ani a primit o şansă la viaţă mulţumită medicilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. Marian Gaşpar, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul unităţii medicale, anunţă că, la sfârşitul lunii septembrie a fost implantat un nou stent graft bifurcat în aorta abdominală. De această procedură medicală cu totul specială a beneficiat un pacient cu anevrism de aortă abdominală.

Concret, bărbatul avea o zonă slăbită şi umflată în peretele aortei, cea mai mare arteră din organism care transportă sângele bogat în oxigen de la inimă în restul corpului. Această zonă umflată în peretele aortei ar fi putut duce la slăbirea şi ruperea ei, lucru care ar fi pus în pericol viaţa pacientului prin determinarea unei hemoragii masive.

operatie gaspar

„Luni, 28 septembrie, a fost implantat un nou stent graft bifurcat în aorta abdominală la un pacient în vârstă de 62 de ani cu anevrism de aortă abdominală infrarenal extins pe ambele artere iliace, operat pe cord în urmă cu şase ani.


Intervenţia a avut loc la Institutul de Cardiologie Timişoara, efectuată de către o echipă complexă formată din chirurgi cardiovasculari, cardiologi intervenţionişti, medici anestezişti, cadre medicale înalt specializate”, a anunţat medicul Marian Gaşpar.

Două astfel de proceduri medicale au avut loc şi la sfârşitul lunii iunie a acestui an, care se realizează destul de rar în ţara noastră. Această tehnică intervențională se face la pacienții care au anevrism sau disecție de aortă abdominală, iar riscul operator prin incizie este crescut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.