Părinţii din Timişoara nu vor mai avea cum să „vâneze” cea mai...

Părinţii din Timişoara nu vor mai avea cum să „vâneze” cea mai cotată învăţătoare pentru copilul lor. Ce măsură drastică vrea să ia Inspectoratul Şcolar Timiş

6
DISTRIBUIȚI

clasa-pregatitoare
Părinţii din Timişoara ai copiilor care vor fi înscrişi în clasa pregătitoare sau clasa întâi din următorul an şcolar nu vor mai avea cum să intervină astfel încât odrasla lor să ajungă la cea mai cotată învăţătoare din unitatea de învăţământ. Sătui de circul de dinainte de începerea şcolii, când mai toţi părinţii nu ştiu cum să facă să-şi înscrie copilul în clasa în care predă cea mai apreciată dintre învăţătoare, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş anunţă măsuri drastice.

„Este o practică în toate şcolile, părinţii nu se dau la o parte să intervină pentru ca elevul să ajungă la o anumită învăţătoare. Sper ca anul viitor, dacă mai sunt aici, să reuşesc să termin şi această practică.


Eu am propus să tragem numele copiii la sorţi în ordine alfabetică, în funcţie de numărul de clase şi astfel nu mai este nicio problemă în ceea ce priveşte repartizarea la clasă. Astfel, s-ar fi rezolvat la nivel de judeţ foarte bine problema şi toată lumea ar fi considerat că suntem transparenţi. Am propus acest lucru în acest an şcolilor, dar nu au agreat soluţia găsită de mine, astfel că iar a fost o debandadă, în sensul că părinţii sunt nemulţumiţi, iar şcolile n-au putut să facă faţă”, ne-a declarat Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Aura Danielescu este nemulţumită că unii dintre părinţi au ajuns să facă un „fenomen” dintr-o anumită învăţătoare, doar pentru că au auzit că acel dascăl este bun. „Dacă părinţii îşi doresc atât de mult o anumită doamnă învăţătoare, efectul merge la noi toată lumea după toată lumea. Dacă au auzit că o învăţătoare este bună, părinţii îi ridică cotele şi fac un fenomen din acel cadru didactic. Nu înseamnă că nu este bun, dar nu înseamnă că celelalte cadre didactice sunt mai puţin bune”, spune revoltat inspectorul şcolar general al judeţului Timiş. În acest moment, legea nu prevede pe ce criterii se fac repartizările elevilor la clase.

6 COMENTARII

  1. SUPERRR IDEEE!Sa imi las eu copilul in voia sortii ca asa vor anumite minti luminate!….Rusine!Invatatoarea e cel mai important dascal din viata unui copil.De ce sa nu pot controla eu ca parinte pe maine cui ajunge puiul meu.I-am dat viata si il iubesc din tot sufletul meu.
    M-am saturat sa fim pusi la colt!

  2. Sa tragem la sorti?? Domnule dar in ce secol ati ramas cu sistemul de invatamant? Nu ati auzit de asa numitul „computer” sau „calculator” care detine o baza de date? O data cu inscrierea elevilor in sistemul de invatamant, numele lor este introdus in computer iar repartizarea se face aleator. Nu ati vrea cumva sa ii chemati pe toti cu o ora inainte de a incepe scoala si sa ii puneti sa traga numele dascalului dintr-o caciula? Win win situation……

  3. Sa tragem la sorti? Domnule dar in ce secol traiti? Nu ati auzit de asa numitul „computer” sau „calculator”? O data cu inscrierea elevului in sistemul de invatamant, se introduce numele acestuia in sistem iar repartizarea pe clase se face aleator si instant. Nu ati vrea cumva sa chemati elevii cu o ora mai repede ziua in care se incepe scoala? Atunci puteti sa ii puneti sa traga numele dascalilor dintr-o caciula in fata scolii. Win win situation….

  4. am increderea ca „tragerea la sorti” este o explicatie prin analogie oferita de un cadru didactic cititorilor neprinceputi in ale calculatoarelor si se refera de fapt tot la un proces de tipul celui prezentat de ante-comentator;

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.