Povestea impresionantă a unei timişorence care a renunţat la meseria de poliţist...

Povestea impresionantă a unei timişorence care a renunţat la meseria de poliţist ca să-i ajute pe cei cu cancer, după ce a învins această boală VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

 

oncohelp4Irina Petecel, o femeie din Timişoara, a luat decizia de a renunţa la meseria de poliţist pentru a se dedica unei cauze nobile: aceea de a le întinde o mână de ajutor oamenilor care luptă cu cea mai cruntă boală, cancerul. Astfel, Irina Petecel a înfiinţat o asociaţie oncologică, după ce a trecut printr-o experienţă cutremurătoare, fiind şi ea diagnosticată cu cancer la sân în urmă cu doi ani. Din fericire, timişoreanca a ieşit învingătoare, însă nu a uitat clipele cumplite de care a avut parte, care au marcat-o. Despre momentele grele dar şi cele fericite prin care a trecut din momentul în care a aflat că suferă de cancer şi până a reuşit să se vindece, Irina Petecel a vorbit, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

„Eu am depistat că am cancer la sân la timp, pentru că mi-am făcut analizele periodic. Îmi propun ca Asociaţia Oncologică „Părintele Arsenie Boca”, pe care am înfiinţat-o, să crească financiar, iar cu banii strânşi să le ajutăm, de exemplu, pe femeile care nu-şi permit să-şi cumpere peruci sau nu au bani pentru medicamente antivomitive. De asemenea, consider că simplul fapt că sunt dispusă să le povestesc bolnavilor de cancer experienţa prin care am trecut reprezintă un sprijin moral”, a explicat Irina Petecel.

Invitat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, medicul oncolog Şerban Negru, fondatorul Asociaţiei OncoHelp din Timişoara, a precizat că existenţa a cât mai multe astfel de asociaţii oncologice nu poate să reprezinte decât un lucru bun.


„Înseamnă mai multe voci care luptă pentru un ideal. Fiecare primim un semnal de la divinitate prin care ne dăm seama că trebuie să facem ceva sau altceva. La Irina, mesajul a fost dur, dar l-a urmat. A lăsat o meserie bine plătită, prosperă şi s-a aruncat în necunoscut, a înfiinţat această asociaţie, o admir”, a explicat Şerban Negru.

Timişoreanca atrage atenţia asupra faptului că este foarte important ca această boală să fie depistată la timp, pentru a putea fi vindecată. „Una e să descoperi că ai cancer în stadiul doi şi alta când deja e cu metastaze”, a semnalat Irina Petecel. De asemenea, fondatoarea Asociaţiei Oncologice „Părintele Arsenie Boca”, a vorbit în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară şi despre cele mai grele momente prin care a trecut, după ce a aflat că are cancer. „Diagnosticarea a fost unul dintre momentele grele, ai impresia că s-a terminat lumea, ai senzaţia că îţi cade tavanul în cap. Apoi, primul tratament cu chimioterapie a fost un moment greu, mai ales când mi-am văzut numele scris pe un flacon cu substanţe. Al treilea moment greu a fost acela când a trebuit să mă rad în cap, deoarece copiii mei aveau atunci cinci, respectiv şapte ani, le-am spus că urmează să aibă loc nişte schimbări. Fetiţa mea, atunci când m-a văzut prima oară fără păr în cap, se uita la mine ca şi cum nu m-ar fi recunoscut”, a povestit Irina Petecel.

Totuşi, timişoreanca spune că a trecut şi prin momente care i-au ridicat moralul, pentru că oamenii din jur s-au mobilizat şi a fost înconjurată de mulţi prieteni, plus că a cunoscut şi oameni minunaţi. În final, Irina Petecel i-a încurajat pe oamenii care doresc să facă o faptă bună să o ajute. „Oricine poate să vină în asociaţie, nu e o muncă uşoară, trebuie să-ţi doreşti cu adevărat să ajuţi. Îmi propun să ajut cât mai mulţi oameni, consider că sunt pe linia care trebuie. Aşteptăm donaţii cât mai multe şi voluntari. În trecut, am fost ofiţer de poliţie în cadrul IPJ Timiş, iar acum sunt un apărător al oamenilor aflaţi în suferinţă. Am renunţat la vechiul loc de muncă, este un capitol închis, sunt mulţumită de ceea ce trăiesc în prezent”, a conchis Irina Petecel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.