PREMIERĂ NAŢIONALĂ Timişorenii care au de plătit taxe şi impozite sau au...

PREMIERĂ NAŢIONALĂ Timişorenii care au de plătit taxe şi impozite sau au nevoie de un document de la Direcţia Fiscală pot face aceste lucruri DE ACASĂ. Cum este posibil

3
DISTRIBUIȚI

bani

Adio, cozi infernale la Direcţia Fiscală din cadrul Primăriei Timişoara, la început de an. Adrian Bodo, şeful direcţiei, a anunţat, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că la Timişoara a avut loc o nouă premieră naţională. Astfel, cei aproape 270.000 de contribuabili din Timişoara nu doar că-şi pot plăti taxele şi impozitele online, ci solicitările lor pot fi rezolvate tot fără ca să se deplaseze de acasă.

„Timişoara este primul oraş din România care rezolvă relaţia cu cetăţenii online: de la depunerea unei declaraţii, la plăţi, până la soluţionarea unei solicitări. Timişorenii trebuie să meargă o singură dată la Direcţia Fiscală pentru a-şi lua username-ul şi parola cu care pot intra pe site-ul Direcţiei Fiscale. Prin această formulă am redus munca funcţionarului public, şi nu pentru ca el să nu lucreze mult, ci să soluţioneze mai repede cererile contribuabililor. Totul se face de acasă, orice document poate fi realizat online. Şi reclamaţiile pot fi făcute online, propunerile de îmbunătăţiri”, a explicat Adrian Bodo.

Nu mai puţin de 15.000 de timişoreni folosesc deja această metodă inedită implementată de Direcţia Fiscală. Întrebat de moderatorul emisiunii de ce crede că nu a fost invitat la „televiziunea de pe Facebook” a primăriei, proaspăt lansată, pentru a vorbi de această premieră naţională, Adrian Bodo a declarat că crede că va fi invitat pe această temă, doar că consideră că acum „se încălzeşte un pic atmosfera acolo.


Este mai fascinantă construirea unui pod, decât plata online a taxelor şi impozitelor. Îl înţeleg pe domnul primar că vrea să se mândrească cu astfel de realizări”.

Potrivit şefului Direcţiei Fiscale, nu mai sunt cozi la casieriile la care se plătesc taxele şi impozitele şi pentru că oamenii au înţeles că nu e cazul să se trezească la ora trei şi să vină la prima oră în instituţie. De asemenea, timişorenii pot plăti aceste taxe şi impozite online, plus că mulţi dintre cei care stăteau la cozi la casierii aveau nevoie, de fapt, de diferite informaţii. Acesta este şi motivul pentru care a fost înfiinţat un compartiment care se ocupă de consilierea contribuabililor. „Am avut şi 3.500 oameni la casierie şi nu s-a stat la coadă, nu stai mai mult de 5 minute la casierie, e ca la supermarket”, a precizat Adrian Bodo.

Şeful Direcţiei Fiscale din cadrul Primăriei Timişoara a vorbit şi despre taxa de paragină, nou introdusă în Codul Fiscal, şi a explicat că există o problemă. În sensul în care dacă proprietarii de clădiri care sunt monument istoric sunt scutiţi de plata impozitelor, iar acestea vor fi majorate cu 500% pentru că nu au fost întreţinute, proprietarul va plăti tot 0 lei. „Consiliul Local Timişoara poate să fie de acord cu o scutire de impozit sau nu. Se poate face un amendament prin care să se prevadă faptul că beneficiezi de scutirea de impozit dacă imobilul este întreţinut”, a explicat Adrian Bodo. În ceea ce priveşte taxa pe turnuleţ, o idee mai veche a primarului Robu, şeful Direcţiei Fiscale a explicat că aceasta nu poate fi aplicată, plus că şi taxa de poluare va fi eliminată din anul 2016.

3 COMENTARII

  1. Sa ne explice dl direftor cum sta treaba cu sutele chiar miile de timisoreni ce nu si-au impus niciodata proprietatile si nu platesc impozite de zeci de ani… si nici nu o vor face prea curand. Ar fi o premiera nu ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.