PRESSALERT.ro începe campania „Dă-i papucii lui Robu” în semn de protest faţă...

PRESSALERT.ro începe campania „Dă-i papucii lui Robu” în semn de protest faţă de repetatele încălcări ale libertăţii de exprimare. Vezi cum te poţi alătura acţiunii

20
DISTRIBUIȚI

DA PAPUCII 3

Atacurile tot mai dese și tot mai violente ale primarului Timișoarei, Nicolae Robu, la adresa jurnaliștilor ne-au făcut, pe noi, ziariștii de la PRESSALERT.ro să decidem că este momentul să nu mai stăm pasivi. Vineri, în conferință de presă, după ce s-a răstit la alte jurnaliste, Nicolae Robu i-a spus colegei noastre Loredana Codruț „vedeţi-vă de treabă, nu ne tragem în şireturi, când o să aveţi cariera făcută de mine cu cinste şi cu muncă multă, atunci puteți să vă apropiaţi de şireturile mele, până atunci pretind respect”.

Am decis să protestăm într-un mod inedit la atacurile tot mai dese la libertatea cuvântului în oraşul unde s-a plătit cu sânge libertatea cuvântului şi dreptul de a pune întrebări – vom agăţa încălţăminte la înălţime, în Timişoara, într-un gest simbolic care vrea să arate că nici şireturile noastre nu sunt uşor de atins de un primar care crede că este stăpânul Timişoarei.


Campania „Dă-i papucii lui Robu” se doreşte a fi un semnal de alarmă asupra modului în care este călcată în picioare libertatea presei de o administraţie care refuză să răspundă la întrebări incomode, care nu dă cifre exacte despre modul în care sunt cheltuiţi bani publici şi care nu consideră că este importantă consultarea în chestiunile importante ale urbei, contând doar voinţa unui singur om. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Un om care nu are nimic în comun cu spiritul de toleranţă şi dialog al Timişoarei.

Jurnaliştii de la PRESSALERT.ro se întâlnesc, duminică, la ora 13, în faţa Primăriei Timişoara pentru a începe această acţiune. Toţi cei care doresc să ni se alăture îi invităm să agaţe o pereche de încălţăminte oriunde în Timişoara – pe cablurile care ar fi trebuit de mult îngropate în subteran, prin copaci sau pe oriunde la înălţime – şi să ne trasmită fotografii sau imagini video cu un mesaj pe redactia@pressalert.ro sau www.facebook.ro/pressalert.

Cine doreşte poate să afişeze pe contul său de Facebook mesajul campaniei care este ataşat mai jos.

20 COMENTARII

  1. nu cred ca este o initiativa buna si constructiva din mai multe motive,odata,incerc sa-mi imaginez cum ar arata ORASUL „impodobit” cu adidasi rupti agatati pe sarmele de telegraf sau curent,o imagine care ar sari in ochi la tot pasul,imagine care cred ca am vazut-o prin filme, in cartierele sarace din Brazilia si Mexic,din cartierele de tigani din Baia Mare,cluj bucuresti…de fapt o imagine dezolanta pt.o lume civilizata cum pretindem ca suntem,pe de alta parte tupeul, nesimtirea si prostia unor asazisi ziaristi ,care-ti intra in viata personala si in suflet,incarcati de noroi si mizerie,nu cred ca pot face obiectul unei actiuni cu sustinere in masa.NU cred ca este correct ca atunci cand nu ne convine ceva, indifferent daca avem sau nu dreptate,sa ne razbunam…

  2. De ce nu va ocupati mintile cu lucruri pozitive, campanii benefice pentru societatea in care va desfasurati activitatea? Pe mine nu ma intereseaza ca primarul sa fie un bun speaker sau un iubit de presa. Ma intereseaza sa faca lucruri pentru oras. Si asta FACE .Am impresia ca presa timisoreana e incarcata de frustrati, vanduti si nesimtiti. Daca ati face si voi ceva ce sa se vada in urma voastra ar fi ok. Dar sunteti simpli mancatori de rahat(poate fi si turcesc).

    PS: Tineti cont ca mancatul mult de ce am spus mai sus poate face sa miroasa urat gura. Si asta incepe sa se simta de la tot mai mare departare.

  3. De ce nu va ocupati mintile cu lucruri pozitive, campanii benefice pentru societatea in care va desfasurati activitatea? Pe mine nu ma intereseaza ca primarul sa fie un bun speaker sau un iubit de presa. Ma intereseaza sa faca lucruri pentru oras. Si asta FACE. Am impresia ca presa timisoreana e incarcata de frustrati, vanduti si nesimtiti. Daca ati face si voi ceva ce sa se vada in urma voastra ar fi ok. Dar sunteti simpli mancatori de rahat(poate fi si turcesc). PS: Tineti cont ca mancatul mult de ce am spus mai sus poate face sa miroasa urat gura. Si asta incepe sa se simta de la tot mai mare departare.

  4. Conflictele de oricenatura se nasc pe fondul frustrarii si duc la involutie ! nu este nimic bun in aceasta initiativa mai ales intr-o astfel de perioada cand este nevoie de liniste pt a fi terminate in buna regula proiectele de reabilitare a orasului.
    Dragos esti mult prea inteligent decat sa te pretezi la astfel de copilarii. Ne-ai obisnuit cu subiecte de presa serioase ! ceea ce ai initiat acum este sub condita ta intelectuala si profesionala.

  5. Vad ca Robu se deghizeaza si lasa comentarii…. Initiativa este buna. Un om cu IQ-ul lui Robu va intelege mult mai usor un mesaj evident. Acest om nu are ce cauta in aceasta functie. Oricate diplome si titulaturi ar avea, nu este capabil sa fie primar. Din simpul motiv ca nu are respect fata de nimeni si fata de nimic.

    • E mare artist don primar…nu ar fi prima data cand s-ar infiltra ingognito prin grupuri in care in ,,barfesc,, nesimtitii de ,,postaci,, ba chiar le scrie si mesaje private pe fb! Salut dl. Robule..chiar asa,nu ne permitem noi astia prostalai sa ne ridicam ochii spre dv,nu-i asa? La vot insa sunt buni si astia la o adica!

  6. Ce porcarie sinistra! Fix ce aveam nevoie sa vad, sireturi si incaltari vechi, atarnate de sarme prin oras. De fiecare data cand o sa le vad, o sa-mi amintesc ca numai un geniu precum Botza putea sa inventeze asa ceva. Poate ne face cineva un pustiu de bine si aduna toate sireturile si i le duce apoi lui Botza pe pres la usa. Macar avem orasul curat dup-aia.

  7. Cu totul impotriva unei astfel de initiative ! il sustin pe d-nul primar si pentru viitoarele alegeri ! Oricum o astfel de initiativa vorbeste despre evul mediu in care unii inca traiesc.

  8. Sunt cu totul impotriva unei astfel de initiative ! Il sustin pe d-nul primar si la viitoarele alegeri ! Unii dintre voi avetii idei de evul mediu timpuriu si devreme… carcotasi si fara initiativa constructiva pentru orasul nostru..oltenia e a vostra !!!!

  9. No, asta mai lipsea! Să văd unde întorc capul, în Timișoara, numai papuci postați. Vă dați seama cât romantism? Să te invite un băiat în oraș, la o întâlnire, și să fim nevoiți să ne plimbăm printre pantofi agățați. Măcar dacă trebuia să se lege numai șireturile, mai exista o speranță. Dar ce vă faceți cu cei care nu au papuci? Nu ar trebui să le cumpărați și lor papuci, că și ei poate vor să se exprime….Să vă trimită și dumnealor cereri pe redactia@pressalert.ro? 🙂 Când a fost vorba să fie cenzurată libertatea de exprimare prin lege, la nivel național, dacă nu mă înșel la ”sfatul” președintelui legitim al PSD Liviu Dragnea, a ieșit cumva grupul PRESSALERT.ro să protesteze? Hmmm! Dincolo de comedia campaniei, demnă de ”Vă rugăm, zâmbiți!”, rămâne discuția privind transparența decizională, care trebuie să existe în instituțiile STATULUI, iar politețea în comunicare se impune, inclusiv în cazul ziariștilor care se exprimă liber.

  10. TIMISOARA sub….PAPUC 🙂

    PRESSALERT.ro a decretat in urbe,se pare,
    Ca dovada ca cetatenii au liber la exprimare,
    Sa nu se mai umble cu papucii in picioare,
    Ci sa si-i agate pe unde poate, fiecare…..

  11. Interesant este faptul ca nu avem voie sa expunem la balconul exterior diverse obiecte personale, dar e acceptabila aceasta campanie a pantofilor murdari cu sau fara sireturi. Este o idee ciudata, scarboasa si fara sens.

  12. Asta este „cultura” jurnalismului romanesc in anul 2015.
    Si va mai mirati ca nu va citeste nimeni.
    Noroc ca exista facebook-ul si asa sperati si voi sa auda cineva ca existati.
    Buton de dispret nu aveti? Sa vedeti cate „like-uri” ati strange.
    Penibil.

  13. Eu ii tricotez niste cipici, din fire de tort(canepa).Sunt mai rezistenti.Sa mearga cat mai departe de Primaria Timisoara.
    In rest sa fie sanatos.E loc pentru toti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.