Primăria Timişoara, BATJOCURĂ la adresa asociaţiilor şi jurnaliştilor care cer informaţii. La...

Primăria Timişoara, BATJOCURĂ la adresa asociaţiilor şi jurnaliştilor care cer informaţii. La ce întrebare nu sunt în stare să răspundă

3
DISTRIBUIȚI

clt buget 2015 05_resize

Primăria Timișoara oferă o nouă dovadă a modului în care înțelege să își bată joc de orice solicitare prin care se cer informații din partea cetățenilor sau a presei care dorește să realizeze știri.

Ieri, Asociația Salvati Patrimoniul Timișoarei anunța că „în ședința Consiliului Local Timișoara s-a încălcat legea 52. Secretarul și președintele ședinței nu au avut nici o reacție. Pentru că astăzi nu am găsit minuta ședinței Consiliului Local Timișoara care a avut loc vineri, 16 octombrie 2015, anunțăm pe toți cei interesați că Asociația Culturală Salvați Patrimoniul Timișoarei a depus o solicitare pentru dezbatere publică în baza legii 52/2003, pentru punctul 25 de pe ordinea de zi, «Amenajarea pasajului auto Piața Victoriei, Studiu de Fezabilitate pentru reorganizarea infrastructurii rutiere și de transport public în Centrul Orașului, pe Inelul I de Circulație».


Surpinzator a fost faptul că solicitarea noastră, depusă în scris, nu a fost băgată în seamă și s-a trecut imediat la votul punctului 25, s-a încălcat astfel, articolul 7 din Legea 52/2003, care spune că: Autoritatea Publică în cauză este obligată să decidă organizarea unei întâlniri în care să dezbată public proiectul de act normativ, dacă acest lucru a fost cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică. Pentru că am intuit modul în care se va desfășura ședința Consiliului Local înainte de începerea acesteia am depus on-line și în scris la camera 12 solicitarea noastră. Menționăm faptul că, înainte de începerea ședinței, pe această temă l-am abordat pe cel care a prezidat ședința consiliului local, domnul viceprimar Dan Diaconu, și i-am transmis că dorim să depunem o solicitare în scris pentru punctul 25 de pe ordinea de zi, deci nu poate să spună că nu a știut acest fapt. Așteptăm un răspuns!”.

De ieri și până astăzi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timișoara, Alina Pintilie, nu a reușit să obțină un răspuns pe această temă, scuzându-se că Simona Drăgoi, cea care îi ține locul secretarului Ioan Cojocari, nu a lămurit situația. Nici viceprimarul Dan Diaconu nu a fost de găsit pentru a oferi lămuriri pentru ignorarea cererii de dezbatere publică, acesta nefiind disponibil telefonic. Merită menționat că acesta nu este prima dată când primăria evită sau refuză să ofere informații de acest tip, asta deși Direcția de Comunicare numără nu mai puțin de 60 de angajați.

Foto: Arhivă

3 COMENTARII

  1. Ca de obicei, oile vor zice ca primaru’ nu-i dator sa dea explicatii. EXACT ca pe vremea impuscatului, micu’ dictator robulian se crede deasupra tuturor.
    Din fericire, noi ceilalti vom vota impotriva acestui cancer de Bocsig….

  2. Nu e vorba doar de servilismul subalternilor si nici doar de incompetenta sefilor sau interesele personale/de grup. E vorba si de educatia lor, care e mai precara decat credem…

  3. Ce tarani sunteti toti. Robu nu e dator sa dea explicatii nimanui, de fapt. Ar putea, daca ar fi un om educat si nu un parvenit nenorocit. Trecand peste partea asta. vreti sa stiti de ce face robu chestiile astea? pentru ca sunteti tarani si ii permiteti. va ascundeti in spatele mizeriei care a devenit Pressalert, scrieti articole peste articole, dar nu faceti nimic. Evident. Altfel, de unde subiect de inca un articol?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.