Primarul Nicolae Robu, DETALII despre impozitarea clădirilor din Timişoara, în 2016. Cum...

Primarul Nicolae Robu, DETALII despre impozitarea clădirilor din Timişoara, în 2016. Cum se va stabili starea de degradare

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu pressalert 12

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a oferit astăzi o serie de detalii legate de creșterea impozitelor locale pentru anul 2016. Modificările vor fi votate în plenul de vineri, iar edilul susține că toate taxele și impozitele locale vor rămâne la același nivel de până acum cu excepția a două care suferă majorări din cauza faptului că noul Cod Fiscal ridică minimul peste valoarea care s-a practicat până acum.

Trecând la taxa pe paragină, adică impozitarea suplimentară a imobilele sau terenurilor care sunt lăsate în paragină, Robu a explicat că „o comisie special constituită va evalua fiecare clădire și îi va acorda un punctaj.


Clădirile care au un punctaj între 30% și 59% din punctajul maxim al categoriei din care fac parte vor fi impozitate suplimentar cu 300%, cele cu punctaj între 60 și 79% vor avea un impozit cu 400% mai mare și cele care au valori cuprinse între 80% și 100% vor fi supra impozitate cu 500%”.

Primarul a transmis și un avertisment pentru oamenii care cred că dacă nu locuiesc în centru vor fi scutiți. „Să nu stea pe o ureche cei care stau în zona marginală pentru că vom proceda la o inspectare a întregului oraș și unde ceva sare în ochi ca fiiind extrem de neîngrijit după aprecierea ochiometrică se va intra în detaliu”, a spus Robu.

Întrebat dacă va amenda și primăria pentru clădirile care îi aparțin, primarul a comentat că „nu va fi cazul pentru că primăria și-a demarat deja propriile analize și etape pregătitoare pentru introducerea tuturor clădirilor sale aflate în lucrări de reabilitare”. Mai mult, edilul a explicat și că orașul se va împărți în 44 de zone care vor fi gestionate de 22 de angajați din primăriei. Primarul a spus că oamenii vor veni cu propuneri de case care trebuie impozitate și că apoi se va face o analiză riguroasă în acest sens. E important de menționat și că și blocurile vor fi supuse aceleiași evaluări și grile de impozitare. În ceea ce priveşte terenurilor agricole, acestea pot fi impozitatea suplimentar dacă vreme de doi ani de zile nu sunt cultivate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.