Primarul Nicolae Robu: „Nu avem nicio problemă cu proiectele europene din zona...

Primarul Nicolae Robu: „Nu avem nicio problemă cu proiectele europene din zona Cetate sau cu malurile Begăi, despre care s-a tot vorbit”. În ce stadiu se află reabilitarea centrului istoric

0
DISTRIBUIȚI

PIATRA CUBICA UNIRII01.JPG

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a oferit noi informaţii în legătură cu stadiul lucrărilor de reabilitare a centrului istoric din Timişoara, proiect care în urma prelungirii perioadei de implementare trebuie să fie finalizat la data de 31 decembrie 2015.

„Aproape 90% din proiect e finalizat, nu e nicio problemă, nu avem nicio problemă cu proiectele europene din zona Cetate, malurile Begăi despre care s-a tot făcut atâta vorbire. Nu e nicio problemă, a venit piatra pe Mercy, sper că aţi văzut ce frumos arată şi ce s-a făcut deja cu ea. Mai trebuie să vină două transporturi de piatră pe Mercy şi atunci săptămâna aceasta, la sfârşit, am depăşit orice emoţie, pentru că restul de piatră vine de la cariere din România şi acolo ne e mai simplu să asigurăm ritmicitatea în furnizare decât din Italia.


Cariera aceasta din Italia este una rară şi nu ai alternative, de aceea am avut emoţii pentru piatra de pe Mercy, nu pentru că ar fi fost neserioşi italienii, ci pentru că nu ştii ce tai de pe munte şi ei ne-au livrat piatră, dar nu avea aceeaşi culoare, aici este o combinaţie de gri cu ceva roşiatic şi atunci am preferat să întârziem şi bine am făcut, până când ei, furnizând pentru alţi clienţi, au ajuns din nou la piatră ca şi cea cu care am început noi să facem. Ceea ce a venit acum este extrem de frumos şi vom face din strada Mercy o minunăţie”, a explicat edilul.

La finele săptămânii trecute, ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, atenţiona că doar 65% din valorea proiectului de reabilitare a centrului istoric – care este de 65 milioane de lei – a fost decontată. „Dacă până la sfârşitul anului nu va fi 100%, mai are un termen de trei luni, până la 31 martie. Dacă nici atunci nu e gata, tot ceea ce se va întâmpla după 31 decembrie trece ca și cheltuială locală. Dacă nici la 31 martie nu este 100%, toate acele 65 de milioane vor trece pe bugetul local. Din punctul meu de vedere s-ar putea să se intre și pe niște probleme de tip penal. Toate aceste lucruri au fost acceptate, acestea sunt regulile. Foarte prost stă reabilitarea termică a blocurilor și alte proiecte. Îmi doresc ca să absorbim 100% din fonduri”, declara pesedistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.