Primarul Nicolae Robu TUNĂ la adresa poluării de la Continental şi Azur,...

Primarul Nicolae Robu TUNĂ la adresa poluării de la Continental şi Azur, care l-a făcut să lăcrimeze. Ce nouă măsură anunţă

8
DISTRIBUIȚI

protest timisoara poluare 1

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a emis o nouă notă internă prin care a cerut direcţiilor de Urbanism şi Mediu din primărie să elaboreze un proiect de hotărâre prin care să interzică acceptarea unor investiţii care poluează, în Timişoara.

„Am cerut de asemenea ca în hotărârea de consiliu local să se prevadă un termen ultimativ pentru obiectivele industriale existente şi care poluează să îşi reducă la cel mult jumătate din maximul admis prin normele în vigoare. Normele în vigoare în România permit un anumit grad de poluare. E un maxim până la care poluarea este permisă, eu am cerut să se dea sarcină tuturor firmelor care produc poluare în Timişoara să ia măsuri pentru a reduce la jumătate din cât e permis să fie poluare, şi am avut în vedere şi zgomotul, altminteri trebuie demarate proceduri de relocare a lor.


Eu m-am săturat şi de Continental Cauciucuri, şi de Azur şi de altele, care nu au fost identificate. M-am săturat de promisiuni, de angajamente şi, de altfel, eu le-am spus celor care au venit la mine să îmi prezinte proiecte de investiţii pentru reducerea poluării. Le-am spus că nu mă interesează cifrele cu care ei vin, ci rezultatele cu care vin. Pur şi simpu aseară, când mergeam acasă, era poluare, de la Spitalul Judeţean se simţea, am început să lăcrimez. Nu numai că mă deranja mirosul, dar mi-au fost afectate glandele ochilor de agenţii existenţi şi asta eu fiind în maşină. Lucrurile sunt foarte grave şi cred că trebuie să recurgem la măsuri radicale. Ne lipsim de acele locuri de muncă”, a răbufnit edilul.

Primarul Robu a admis că de fapt tot ce poate face este să le ceară companiilor să se mute, pentru că legea nu îi permite să ia măsuri concrete.

„Din păcate s-a greşit când s-au dat aprobările pentru investiţie. Nu putem să ne complacem într-un statut de genul acesta de colonie, de ţară de lumea a treia în care oricine poate face orice vrea. Nu avem cadru legal să şe relocăm, noi le cerem să se reloce. Eu nădăjduiesc că şi legislaţia din România se va schimba”, a conchis acesta.

Foto: Arhivă

8 COMENTARII

 1. Pentru prostul asta conteaza doar ce simte el intr-un anumit moment dat. Dar zgomotele de la cluburile de noapte in aer liber, bre Lae, de ce trebuie sa le suportam? Tu ai auzit de strategii sau tot ce faci e la plesneala?

 2. Sa veniți in zona Medicina să vedeți acolo ce va lăcrimează ochii. Nori de praf de la lucrările din zona de zici ca-i ceață. Noroi, zgomot, nepăsare, orașul nimănui.

 3. O mai mare nesimțire decât cea care se întâmplă în Parcul Pădurice de lângă dl Primar,mai rar de poate vedea!!
  În Timișoara sunt mici de oameni cu alergii severe la ambrozie iar în Parcul acesta dintr-o zona de lux a orașului creste ambrozie în voie!!!
  Ce sefibde direcții răspund de golanilor care se petrec în Parcul Pădurice? ?? Angajații primăriei dorm printre copaci săpături și gropi ca după război și parcul închis de aproape un an!!!
  Strigător la cer,sau vi se pare firesc d-le primar?????

 4. lol, mie mi-e foarte clar ca spaga pentru papagalul vopsit nu a ajuns la valoarea dorita! Trei ani de zile gunoiul asta de primar n-a vazut NIMIC ilegal in poluarea Continental cu cauciuc, n-a simtit mirosul pestilential de la Azur, n-a mancat c****t si gura nu-i miroase. Acum, brusc, gata, s-a desteptat.
  E simplu, fratilor: Vin alegerile! Ar manca si de pe jos numa’sa mai ia patru ani spaga. JOS micRobu!

 5. Il invitam pe dl primar la o plimbare seara in Circumvalatiunii, Calea Aradului, Mehala. Ustura mucoasa nazala de la noxe. Nu cred ca nu are nicio parghie legala ! Asa cum i-a „stimulat” pe cei cu „acvariul’ sa se mute din centru, trebuie sa existe o solutie. Ori le impune niste taxe pe apa de ploaie acida incat sa se mute unde ii primeste cineva.
  Stiu ca lucreaza timisoreni acolo, dar daca ne mor copii pretul este prea mare.

  Poluarea santierelor ma bucura, este trecatoare, acest primar vrea sa faca intr-un mandat ce n-au facut ceilalti de la Revolutie pana acum.
  In sfarsit unul care misca! Ne calca pe picioare, e drept, dar misca!

 6. Vrajeli de genul ca relocam, obligam la onvestitii ptr reducerea emisiilor si altele auzim de mai multi ani. Din vorbele multor angajati ai SC Continental zis si AUSCHWITZ se aud multe chestiuni legate de influenta de netagaduit a avestui concern, asa ca….lasati-o….sponsorizari de campanii electorale, investitii doar la nivel declarativ, poluare continua desi unii spun ca acest colos poluator plateste lunar aprox 500.000 lei amenda ptr poluare ceea ce e un mizilic. Si ce e mai grav este ca s-ar primi diverse sume de bani de catre unii alesi locali precum si de guvernanti. Concernul mama din Germania are limitari in productia numarului de cauciucuri pe cand la noi nici macar limitari ale emisiilor de covuri nu exista desi ani la rand au fost reclamatii cu sutele de mii. Chiar si in prezent daca cineva s-ar interesa de reclamatiile facute de sute si miii de cetateni la garda de mediu si la alte institutii de profil si-ar da seama de amploarea si gravitatea acestui flagel numit SC CONTINENTAL… o sursa de documentare temeinica privind poluarea de catre aceasta societate este: GIPRO un ONG care a documentat foarte serios problema poluarii de catre AUSCHWITZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.