Primarul Nicolae Robu, o nouă mostră de TUPEU: nu mai puțin de...

Primarul Nicolae Robu, o nouă mostră de TUPEU: nu mai puțin de 14 puncte pe lista de proiecte suplimentare în plenul CLT, printre care modificarea organigramei primăriei și o rectificare bugetară. Cum i-a convins pe consilieri să voteze

0
DISTRIBUIȚI

consiliu local12_resize

Discuţii aprinse astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara, când liderul aleşilor locali ai PSD Timiş a cerut să ştie de ce lista de proiecte suplimentare dublează, practic, ordinea de zi, și conţine nu mai puţin de 14 puncte. Pe ordinea de zi se aflau 16 proiecte.

„Dacă ne uităm la cele 14, avem modificare buget, modificare organigramă, înfiinţarea unui club sportiv, înfiiţarea unor regulamente. Când se introduceau aceste proiecte suplimentare ni se explica de ce este atât de important să fie introduse pe ordinea de zi.


Din principiu, vă spun că nu ne dorim să votăm introducerea pe ordinea de zi pentru că sunt prea multe. Dacă ne convingeţi, s-ar putea să ne schimbăm acest punct de vedere, dar, dacă nu o faceţi, nu votăm”, a spus Simonis.

Primarul Nicolae Robu a atenţionat aleşii PSD că nu doreşte să îi catalogheze ca şi grup împotriva Timişoarei şi că e nevoie să colaboreze pentru adoptarea ordinii de zi. După ce Simonis a spus că aceste proiecte nu pot fi votate fără o consultare adecvată, consilierul independent Adrian Orza a comentat că i se pare ridicol ca proiectele să nu intre pe ordinea de zi după ce ani buni de zile au fost votate astfel de proiecte aduse pe ultima sută de metri.

Nicolae Robu a atras atenţia că e nevoie să se aleagă între două rele. „Dacă vă uitaţi pe site-urile altor primării, veţi vedea că se lucrează foarte intens, că executivul vine cu multe proiecte. Altă dată aveam 60 sau 80 de proiecte pe ordinea de zi şi 15 pe ordinea suplimentară. În final, avem de ales răul cel mai mic, de a rezolva anumite probleme prin acceptarea unor proiecte suplimentare sau să le refuzăm şi să lăsăm problemele nerezolvate”, a spus Robu.

Proiectele suplimentare au fost introduse pe ordinea de zi cu 20 de voturi pentru şi patru abţineri de la grupul PSD, unde au fost prezenţi Alfred Simonis, Lucian Taropa, Ramona Olteanu şi Petrişor Andrei. Viceprimarul Traian Stoia şi consilierul PSD Radu Ţoancă au votat pentru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.