Primii refugiați din Orientul Mijlociu, aduși la Timișoara. Vezi unde au fost...

Primii refugiați din Orientul Mijlociu, aduși la Timișoara. Vezi unde au fost găsiți UPDATE 1 Ce au solicitat

3
DISTRIBUIȚI

refugiati

Patru cetățeni de origine siriană, care călătoreau fără forme legale, au fost depistați, azi noapte într-o gară aflată aproape de frontiera de vest a României. E vorba de patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, opriți de polițiști în stația CFR din localitatea arădeană Păuliș.

„Cei patru cetăţeni străini au fost descoperiţi de poliţiştii Postului de Poliţie din Păuliş.


Nu aveau documente de identitate asupra lor, dar au declarat că sunt de origine siriană şi că au parcurs drumul Siria – Turcia – Serbia – România. Cetăţenii nu cunosc limba română şi nicio altă limbă de circulaţie internaţională”, a declarat, pentru aradon.ro, comisar-şef Mitică Purcaru, șef al Serviciului pentru Imigrări Arad.

Cei patru sirieni au fost preluaţi de către poliţişti şi conduşi la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Timişoara.

UPDATE 1 Cei patru au solicitat azil în România, autorităţile române începând procedurile legale pentru a se stabili dacă li se va acorda sau nu această formă de protecţie. Pe toată perioada analizării solicitării, cei patru vor fi cazaţi în centrul din Timişoara.

Foto: Adrian Pîclișan / Arhivă

3 COMENTARII

  1. trecerea frauduloasa a frontierei de stat…3 ani pirnaie in HU, in RO pina sa se dea o lege trebuiesc…de la 3 la 15 ani….Cum au intrat in tara ?? Ilegal. Simplu : LA PUSCARIE ! Pe urma, retur Syria .Romanii nu isi pot rezolva problemele lor interne si ale altora nici atit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.