PSD Timiș are calendar pentru alegeri. Când se va desemna preşedintele executiv...

PSD Timiș are calendar pentru alegeri. Când se va desemna preşedintele executiv şi în ce luna vom şti ce pesedist va lupta cu Robu pentru Primăria Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timis (11)

PSD Timiş se află pe ultima sută de metri cu pregătirile în vederea organizării de alegeri pentru ca structurile de conducere ale filialei judeţene să fie completate. Nu la fel de bine stau pesediştii, însă, în procesul de selecţie a potenţialilor candidaţi pentru alegerile locale din 2016. Ministrul Comunicaţiilor şi preşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, a oferit la finele săptămânii trecute detalii în legătură cu pregătirile care se fac în acest sens.

„Avem un calendar legat de ceea ce înseamnă organizarea congresului. În data de 11 octombrie vor fi alegeri în toate organizaţiile locale pentru preşedintele partidului, ceea ce va însemnă că vor fi alegeri în toate organizaţiile din judeţul Timiş. În data de 18 avem congres la Bucureşti, peste 4.000 de delegaţi, congres care, pe lângă stabilirea programului politic sau a deciziilor pe care PSD le va lua pentru viitor, va avea şi un punct legat de alegerea celorlalte funcţii de conducere în PSD, preşedinte executiv, vicepreşedinţi şi consiliu naţional.


În data de 9 octombrie la PSD Timiş vom avea un consiliu judeţean la care se va alege comitetul executiv judeţean şi de asemenea biroul parmanent judeţean adică secretar, preşedinte executiv, vicepreşedinţi”, a spus Grindeanu. Emoţiile practic încep de astăzi, căci candidaţii mai au timp abia până joi la ora 12 să îşi depună candidaturile.

„Vineri vom organiza congresul judeţean. După congresul partidului, adică după 18 octombrie, vom intra într-o perioadă de desemnare a candidaţilor pentru alegerile locale, astfel că şi la începutul lunii decembrie în toate localităţile din Timiş acest lucru să fie încheiat”, mai spus Grindeanu.

Momentan, niciun pesedist nu şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al PSD Timiş. Însă Adrian Negoiţă, secretar executiv interimar, şi-a depus candidatura pentru a ocupa de drept acest post. Cât despre funcţia de preşedinte executiv, care a stârnit multe discuţii la nivelul PSD Timiş şi pentru care în trecut singurul candidat a fost defunctul deputat Gheorghe Ciobanu, social-democraţii din Timiş par să fi făcut deja jocurile, pentru că unicul candidat este actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Mai trebuie spus şi că, întrebat în legătură cu candidatul PSD pentru Primăria Timişoara, Sorin Grindeanu s-a arătat relaxat şi a spus că încă nimic nu e decis, dar că ipoteza unei alianţe nu este exclusă, aşa cum nu este exclusă nici o candidatură surpriză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.