Punct CHINUIT obținut de România în fața Finlandei! ”Tricolorii”, obligați să bată...

Punct CHINUIT obținut de România în fața Finlandei! ”Tricolorii”, obligați să bată în Feroe

0
DISTRIBUIȚI

ROMANIA DAN 09

România putea teoretic să obțină calificarea la Euro 2016 în această seară după jocul cu Finlanda. Scenariu posibil la un moment dat. Dar, totodată, ”tricolorii” erau în minutul 90 pe locul 3 în grupă și șansele la calificare băteau spre minim dacă nu ar fi venit golul norocos marcat de Hoban în prelungiri. 1-1 final, după o prestație pe alocuri în genunchi a echipei naționale la 0-1, și speranțele microbiștilor se mută către jocul din Insulele Feroe.

”Tricolorii” au avut toate ingredientele pentru un joc bun. Publicul s-a mobilizat și 54 de mii de spectatori au fost pe Arena Națională după decizia UEFA favorabilă. România a avut din primul minut o ocazie imensă. Chipciu a trimis însă cu capul în fundașul din fața sa. Alte ocazii mari au urmat din interiorul careului.


Nici Bogdan Stancu, cu o bară, nici Torje nu au găsit soluția. Cel din urmă a nimerit tot în stâlpul de susținere în debutul părții secunde. Pe acest fond, când Ungaria se chinuia să egaleze Feroe lucrurile erau frumoase pentru națională. Lovitura vine însă în minutul 65, când Pukki îl deschide pe Pohjanpalo și acesta înscrie pe lângă Tătărușanu. Mai mult, tot oaspeții au fost apoi periculoși în 2-3 rânduri. Iar, arbitrul scoțian al jocului a iertat gazdele de la eliminarea cu penalty la intervenția stângace a lui Dragoș Grigore. Și ca lucrurile să fie extreme, Ungaria înscrie golul de 2-1 și trece astfel pe locul 2 în grupă.

România încheie jocul cu noroc. În minutul 90+1 Andone reușește să reia spre poartă, mingea deviată ajunge la Hoban care marchează pentru 1-1 și îi aduce pe ”tricolori” din nou pe 2. Meci aparent dificil duminică în Feroe, unde echipa lui Puiu Iordănescu are nevoie de victorie pentru a nu depinde de Grecia – Ungaria.

România (17 puncte) are un punct peste maghiari înaintea ultimei runde în Grupa F. Irlanda de Nord, 3-0 cu Grecia azi, s-a calificat deja pentru Europeanul din Franța, totalizând până acum 20 de puncte. Feroe – România se joacă duminică, de la ora 19.

România: Tătăruşanu – Papp, Chiricheş, D. Grigore, Raţ –   Hoban, Sânmărtean – Torje (Ad. Popa 86), Stancu (Andone 69), Chipciu (Maxim 60) – Keşeru

Finlanda: Hradecky – Arajuuri (Toivio 62), Moisander, Arkivuo (Jalasto 62), Uronen – Schüller, P. Hetemaj, Halsti, Ring – Pukki, Pohjanpalo

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.