România înfruntă Italia la CM 2015 într-o adevărată finală pentru un loc...

România înfruntă Italia la CM 2015 într-o adevărată finală pentru un loc în Japonia. Pe ce jucători de la Timișoara Saracens mizează ”Stejarii”

0
DISTRIBUIȚI

FRANTA ROMANIA04_resize

Naționala României de rugby se pregătește pentru ultimul joc de la Rugby World Cup 2015. Meciul cu Italia are o miză deosebit de importantă, câștigătoarea de duminică urmând să-și asigure direct un loc la turneul final din 2019. Selecționerul Lynn Howells va miza și în acest joc pe nu mai puțin de șase nume de la Timișoara Saracens RCM.

Dintre cei șase bănățeni, patru vor fi titulari: Popârlan, Calafeteanu, Kinikinilau și Lemnaru, iar doi vor începe partida pe bancă, în speță Rădoi și Burcea. Timișoara Saracens mai are în lotul din Anglia doi oameni, Țăruș și Căpățână, cel din urmă nu a primit însă șansa de a evolua la această ediție a Mondialului.

Deși nici România și nici Italia nu mai au șanse de a se califica în sferturile de finală ale competiției, cele două dispută poimâine un veritabil baraj pentru calificarea directă la Cupa Mondială 2019 din Japonia.


”Stejarii” vor fi lipsiți de aportul lui Surugiu și al căpitanului Mihai Macovei, ultimul a fost suspendat, dar s-a depus un apel pentru revocarea deciziei.

”Italia are cei mai fizici jucători din toate echipele pe care le-am întâlnit. Orice este posibil, e un meci deschis oricărui rezultat. Vestea bună pentru noi este că acesta va fi ultimul meci și putem tura motoarele la maxim. Băieții pot da totul pe teren pentru că miza este uriașă, nu avem nimic de pierdut”, a declarat Lynn Howells, selecționerul României.

”Stejarii” au reușit prin singura victorie de până acum, 17-15 împotriva Canadei, cea mai mare revenire pe tabelă din istoria competiției. Partida Italia – România se dispută duminică, de la ora 16.30 (Digi Sport 1), pe arena ”Sandy Park” din Exeter. Din grupa D, Irlanda și Franța s-au calificat în sferturi, în timp ce Canada a plecat deja acasă de pe ultima poziție. Italienii au 5 puncte, cu unul mai mult decât România.

România: 1.Mihaita Lazar , 2. Otar Turashvili , 3. Paulica Ion, 4. Valentin Popârlan, 5. Johannes Van Heerden, 6. Valentin Ursache (cpt), 7. Viorel Lucaci, 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Michael Wiringi, 11. Ionut Botezatu, 12. Florin Vlaicu, 13. Paula Kinikinilau, 14. Mădălin Lemnaru, 15. Catalin Fercu

Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Andrei Ursache, 18. Horatiu Pungea, 19.Marius Antonescu, 20. Stelian Burcea, 21. Tudorel Bratu, 22. Csaba Gal, 23.Adrian Apostol

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.