Se caută părinţi de împrumut pentru micuţii abandonaţi din Timiș. Cum te...

Se caută părinţi de împrumut pentru micuţii abandonaţi din Timiș. Cum te poţi înscrie la un curs gratuit de formare a asistenţilor maternali

0
DISTRIBUIȚI

copii19_resize

Persoanele din judeţul Timiş care-şi doresc să facă o faptă bună prin îngrijirea unui copil părăsit de părinţi, pentru care vor fi şi remunerate, sunt aşteptate să se înscrie la un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Acesta este organizat, în această toamnă, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, un asistent maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.

Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc să-l urmeze trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care să aibă în folosinţă o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament, să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 50 de ani, să aibă studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat sau școală profesională.


Conform legii, nu pot deveni asistenţi maternaţi persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, au fost decăzute din drepturile părinteşti sau suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Persoanele interesate sunt aşteptate pentru a depune o cerere de evaluare la sediul DGASPC Timiş, până la data de 16 octombrie, care va cuprinde şi motivaţia pentru care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti. Apoi, angajaţi ai instituţiei vor face o vizită la domiciliul candidatului, vor discuta cu familia, vecinii, prietenii şi vor realiza şi o evaluare psihologică.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, pot fi obţinute la numerele de telefon 0256-490 281, 494 030, interioare 111 şi 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336 788.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.