Seară spaniolă cu doar un punct la Ploiești. ACS Poli a ratat...

Seară spaniolă cu doar un punct la Ploiești. ACS Poli a ratat șansa unei victorii în deplasare la finele turului

0
DISTRIBUIȚI

acs-poli-pandurii-10-1024x684

ACS Poli a rămas fără succes în deplasare în turul sezonului regulat al Ligii I. Elevii lui Florin Marin au început ”la cutie” partida de pe ”OZN Arena”, dar au atacat în partea secundă și puteau obține victoria. Fernando Llorente a deschis scorul, dar bănățenii au fost egalați imediat prin reușita lui Fernando Velasco. S-a încheiat 1-1 în ciuda ocaziilor din final ale timișorenilor.

La fel ca în majoritatea deplasărilor din Liga I, ACS Poli a început jocul dispusă mai degrabă să lupte de pe meterezele apărării pentru un punct. Fără accidentații Luchin, Hernandez și Zicu, timișorenii erau așezați în 4-1-4-1 la atacurile Petrolului. ”Lupii” au presat prin Tamuz, susținut de un trident de mijlocași ofensivi, dar ocaziile mari nu au apărut la poarta lui Kirschstein. Zoubir a fost aproape de gol în minutul 13, dar cea mai mare ocazie a unei reprize de altfel foarte modeste i-a aparținut lui Bărbuț, care a reluat imprecis zece minute mai târziu o acțiune demarată pe stânga de Goga. Gazonul a avut și el un rol în ratarea execuției. Timișorenii au făcut însă apoi pasul înapoi, dar portarul lor neamț a încheiat repriza reținând un nou șut moale, al lui Nepomuceno acum.

Splendoare în noroi și o fază controversată

Bănățenii au început partea secundă mult mai ofensiv, oarecum surprinzător.


A rezultat un meci mult mai spectaculos. În minutul 56 Fernando Llorente țintește bara cu un voleu din fața careului. A fost doar un avertisment pentru Pecanha. ACS Poli a fost în continuare mai periculoasă. Și, dacă Goga nu a ajuns la centrarea lui Dan Popescu în fața porții, golul avea să vină la un nou șut al spaniolului Llorente. Era minutul 69 când acesta a preluat liber și a șutat fără jenă în bară-gol la colțul lung al prahovenilor. Timișorenii nu s-au bucurat însă decât de trei minute de avantajul de pe tabelă. Căci, un alt Fernando, nou intratul Velasco la Petrolul a trimis simplu din fața porții după ce Cânu și Scutaru au pierdut lupta în careu cu masivul Tamuz. Imediat, Petrolul putea să treacă în avantaj chiar, dar șutul lui Bucșă a ocolit de puțin bara din dreapta lui Kirschstein. Jocul a rămas unul atractiv prin ocaziile pe contre ale celor două candidate, până la urmă, la lupta din play out. În minutul 85 are loc o fază controversată la poarta gazdelor. Sarmov șutează, Pecanha respinge doar până la Belu a cărui recentrare e reluată de Elek din unghiul opus, portarul brazilian se arcuiește și respinge de undeva din spatele liniei porții, la limită! Nu se acordă gol și bănățenii au motive suficiente să protesteze. Elek a avut șansa să se răzbune cu un minut înainte de final, dar nu l-a găsit pe Ov. Popescu din postura de 2 contra 1.

Acest 1-1 nu o ajută prea mult nici pe Petrolul, care rămâne împotmolită pe ultimul loc, cu 3 puncte, nici pe ACS Poli, care încheie turul sezonului regulat pe locul 9 cu 14 puncte.

Petrolul Ploiești: Pecanha – Bucșă, Benga, Genev, Beța – Ropotan, L. Marinescu (cpt.) – Nepomuceno (61′ Velasco), Lemnaru (73′ Miliceanu), Zoubir – Tamuz. Antrenor: Eusebiu Tudor.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Melinte (61′ Belu), Cînu, Scutaru, D. Popescu – Artean (87′ Curtean) – Bărbuț (81 Ov. Popescu), Llorente, Sarmov, Goga – Elek. Antrenor: Florin Marin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.