Specialiști internaționali caută soluții pentru managementul sustenabilității în domeniul industrial, la Timișoara

Specialiști internaționali caută soluții pentru managementul sustenabilității în domeniul industrial, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

comp
Specialiști internaționali caută soluții pentru managementul sustenabilității în domeniul industrial, la Timișoara. Organizatorii își propun să atragă atenția asupra provocărilor existente și să găsească opțiuni de eficiență ecologică aplicabile în producție. Invitații speciali sunt Cyril Pujol, directorul general Antea Group, Gerald Hincka, consultant internațional în sustenabilitate și Christian Plas, Managing Director Denkstatt Austria.

Denkstatt România, filială locală a companiei austriece Denkstatt, alături de partenerii Antea Group din Statele Unite ale Americii, parte din rețeaua INOGEN (Global EHS and Sustainability Consultants), leader mondial în proiecte de mediu și sustenabilitate, organizează, joi, 22 septembrie, ora 8.30, la Sky Restaurant, o importantă întâlnire cu reprezentanții companiilor din industrie din județul Timiș și Arad în jurul temei “Business Sustenabil prin eco-eficiență”.

Industria este unul din pilonii importanți de creștere pentru județul Timiș, atât în ceea ce privește activitatea de engineering, cât și producția de componente specifice pentru produse electrice, electronice sau automotive.


Totodată, aceasta este supusă unor provocări imense în ceea ce privește sustenabilitatea și impactul asupra mediului. “În viitorul apropiat, succesul unei companii va fi definit de modul în care aceasta este capabilă să integreze obiectivele de mediu și cele sociale în cadrul strategiei sale. Competitivitatea organizațiilor și succesul lor economic va depinde clar de modul în care acestea vor pune accent pe îmbunătățirea performanțelor operaționale prin analize sistemice și evaluări ale utilizării resurselor, astfel încât să acționeze preventiv pentru a diminua riscurile și pierderile nedorite. De aceea, este prioritar să gândim soluții eficiente începând de azi”, precizează Gabriela Fistis , director general Denkstatt România.

Dezvoltarea durabilă a unei afaceri

Specialiștii atrag atenția că în ceea ce privește dezvoltarea durabilă și responsabilă a unei afaceri, există trei piloni importanți: eficientizarea proceselor de producție ceea ce implică optimizarea și reducerea consumurilor cu materiale și cele energetice; managementul de mediu având în vedere minimizarea impactului asupra mediului; respectiv dezvoltarea socială, implicit diminuarea riscurilor asupra oamenilor și societății, precum și sprijinirea dezvoltării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.