STATISTICA unui tur mediocru pentru ACS Poli în Liga I: start slab,...

STATISTICA unui tur mediocru pentru ACS Poli în Liga I: start slab, salvat de recordurile lui Florin Marin. Vezi cifrele jucătorilor timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

POLI STEAUA PRIMA REPRIZA03_resize

ACS Poli a revenit în Liga I cu o strategie diferită față de experiența din urmă cu doi ani. Cu nu mai puțin de 12 transferuri realizate, printre care și nume de anvergură de la vechiul club alb-violet, timișorenii au avut însă un start dezamăgitor de campionat. Schimbarea de macaz a venit, în mod surprinzător, cu Florin Marin pe banca tehnică. Mult hulitul antrenor ales în locul lui Dan Alexa a închis rapid gura cârcotașilor. Turul sezonului regulat a fost încheiat pe locul 9 de timișoreni.

În comparație cu ediția 2013-14, când așteptările nu erau deloc mari, ACS Poli a început prost noul sezon în elită. Deși nici acum nu s-a cheltuit mult pe sume de transfer, noile nume se află pe un alt palier salarial. Însă unii dintre noii transferați au întârziat să-și arate calitatea cunoscută. În capul listei se află Ianis Zicu și Alex Curtean, mijlocașii din „era BkP” de la care microbiștii se așteptau să conducă echipa spre victorii încă din start. Cu doar cinci puncte adunate în opt etape și după eșecul usturător de la Ovidiu, scor 0-4 cu FC Viitorul, Dan Alexa a aruncat prosopul. Alegerea nepopulară a clubului pentru înlocuirea „Chirurgului” a dat însă roade. Rocada cu Rapid în ceea ce privește antrenorii principali a restartat-o pe ACS Poli. „Principala mea misiune e să refac moralul jucătorilor după meciul cu Viitorul. Jucătorii m-au primit bine”, spunea Florin Marin la instalare.

Recordurile lui „Flocea”

Cu cuțitul la os, timișorenii au învins Chiajna și apoi pe Steaua. Ceea ce a făcut subit ca toți contestatarii bătrânului „Flocea” să dispară. A fost și al treilea succes personal la rând al antrenorului-veteran în fața bucureștenilor. ACS Poli a legat rezultatele, în sfârșit, și e acum neînvinsă în cinci meciuri consecutive în campionat și șapte în toate competițiile. Ce-i adevărat, ultimele remize din Liga I pot fi considerate și semieșecuri în fața unor echipe din zona inferioară a clasamentului. Acesta e și cel mai lung parcurs al echipei pe prima scenă fără eșec, precedentul fiind în debutul ediției 2013-14, cu Vali Velcea pe bancă.

POLI STEAUA PRIMA REPRIZA12_resize florin marin

Elek – golgheterul, spaniolii și Dan Popescu

În ceea ce privește jucătorii, în lipsa unui alt vârf masiv prin accidentarea lui Pedro Henrique, ACS Poli a mizat pe Robert Elek în avanposturi și acesta a găsit până la urmă de trei ori calea spre gol. Dacă Goga și-a revenit pe parcurs, dintre noii transferați alte nume consacrate au rămas ușor datoare (vezi Zicu și Curtean).


Tizii cu nume celebre de la mijloc, Llorente și Hernandez, și-au adus până la urmă o contribuție. Dar, cel mai reușit transfer, e considerat în unanimitate cel al lui Dan Popescu (ex-Oțelul), care a fost de neînlocuit în partea stângă a defensivei. El și Claudiu Belu au jucat cel mai mult în tur, aproape 1.100 de minute fiecare. Luchin e o altă piesă solidă adusă mai târziu pentru apărare. Dintre numele vechi, Cristi Bărbuț și Cânu pot fi trecuți la capitolul dezamăgiri.

„Pauza este binevenită, suntem o echipa nouă, trebuie sa îi integrăm pe toți în jocul echipei. Avem și un meci de pregătire înaintea întâlnirii cu Steaua”, a spus Florin Marin după remiza cu Petrolul (1-1).  Echipa de pe Bega se află încă departe de obiectivul îndrăzneț al play-off-ului, 5 puncte, aceeași distanță față de locul 12, ultimul cu emoții în ceea ce privește eșalonul secund.

Timișorenii nu vor sta astfel de tot în pauza scurtă de la jocurile de Liga I. Înainte de duelul cu Steaua din Cupa Ligii ACS Poli joacă mâine (ora 18) la Belgrad cu FK Rad.

Perspective mai puțin roz

Dacă echipa timișoreană a reușit până la urmă să se sudeze, o veste proastă vine acum din birouri. În premieră, un cuvânt drag primarului Nicolae Robu, există restanțe către fotbaliștii legitimați la ACS Poli. Dacă până acum blocajul instituit de Curtea de Conturi pe fondurile grase de la autorități părea doar o sperietoare, edilul-șef al Timișoarei a explicat că echipa e pe cale să epuizeze prima tranșă venită din drepturile TV, ultima resursă din buget. Totuși, tot Nicolae Robu a anunțat că se lucrează la o soluție de avarie. Cluburile locale urmând să primească finanțare în urma unei competiții de proiecte.

ACS Poli, turul 2015-16:

  Jucător                               Meciuri Minute Goluri Assist-uri

  1. Robert Elek                        11       937         3              0
  2. Dorin Goga                         9        636         2              0
  3. Fernando Llorente               11       940         1              1
  4. Javier Hernandez                 9        478         1              1
  5. Srgian Luchin                      9        734         1              0
  6. Rufino Segovia                    7        211         1              0
  7. Ianis Zicu                            9       455         0              2
  8. Daniel Popescu                   13       1080       0               1
  9. Cristian Melinte                  11       840         0               1
  10. Claudiu Belu                    13      1098        0              1
  11. Marius Croitoru                  4       245         0              1

Restul componenților: Sascha Kirschstein (10 apariții / 9 goluri încasate), Eduard Pap (3/6), Mădălin Smaranda (0/0) – George Neagu (0 apariții), Gabriel Cânu (6), Cristian Scutaru (8), Cristian Bocșan (1), Adrian Poparadu (1), Ovidiu Popescu (8), Georgi Sarmov (9), Alexandru Curtean (8), Andrei Artean (5), Cristian Boldea (1), Cristi Bărbuț (11), Alexandru Popovici (3).

Alte cifre:

24 de jucători folosiți

Linia de clasament: 9.     ACS Poli    13           3          5              5    9-15  14 puncte

Atac slab – doar ultimele trei clasate (Botoșani, Voluntari și Petrolul) au marcat mai puține goluri ca timișorenii, câte 8 fiecare.

Apărare mediocră – doar patru echipe au o apărare mai slabă prin prisma numărului de goluri încasate

Locul 2 la numărul de spectatori (medie de 6814 spectatori pe meci conform liga1.ro), în mare parte datorită meciului cu Steaua, la care au asistat peste 20.000 de fani. Totodată al doilea meci ca audiență al sezonului de până acum, după Steaua – Dinamo (29.000).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.