Statuile care vor fi amplasate în centrul Timişoarei, MISTER pentru primarul Nicolae...

Statuile care vor fi amplasate în centrul Timişoarei, MISTER pentru primarul Nicolae Robu. Ce personaj biblic va apărea pe străzile orașului

1
DISTRIBUIȚI

robu si bojin costi duma

Ping-pong cu statuile care vor fi amplasate în centrul istoric al Timişoarei. La finele acestei săptămâni edilul-şef Nicolae Robu a oferit detalii legate de lucrările de reabilitare, dând asigurări că nu vor mai exista probleme legate de aprovizionarea cu piatră pe strada Florimund Mercy şi că până la finele lunii decembrie întreg proiectul va fi finalizat cu succes, astfel că cele 65 de milioane aferente costurilor de implementare să fie rambursate de către Uniunea Europeană.


În luna martie a acestui an edilul anunţa că în centrul oraşului vor fi amplasate nu mai puţin de şapte statui, realizând ulterior un sondaj pe site-ul primăriei pentru a afla care sunt preferinţele locuitorilor din urbea de pe Bega.

„În săptămănile care urmează vor veni şi statuile, alături de mobilierul stradal. Statuile sunt alese de către proiectanţi, de colectivul condus de către domnul arhitect Sturdza. E vorba de lucrări realizate de artişti celebri. Sunt cinci la număr.(…) Sunt o varietate de opere care combină şi modernismul şi trimiterile la începuturile lumii”, a explicat primarul. Deşi nu a putut oferi informaţii legate de dimnesiunile statuilor, materialul din care vor fi făcute sau măcar pe cine vor înfăţişa, primarul a dezvăluit totuşi că Timişoara va avea o statuie a Evei. Întrebat dacă s-a ţinut cont de sugestiile votanţilor , primarul a admis că acest lucru a avut loc într-o prea mică măsură şi că de fapt cel care a avut ultimul cuvânt a fost arhitectul Şerban Sturdza. Eu îl recunosc ca specialist şi consider că, în momentul în care dânsul, cu colectivul pe care îl conduce, a câştigat licitaţia, trebuie să aibă dreptul la decizie în privinţa asta. Dânsul decide. Şi eu am avut anumite observaţii, dar decizia îi aparţine dânsului”, a conchis Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.