SUPLIMENTARE a bugetului Timișoara Rock Festival, chiar în ziua în care începe...

SUPLIMENTARE a bugetului Timișoara Rock Festival, chiar în ziua în care începe evenimentul. Cum a justificat secretarul Cojocari legalitatea manevrei

0
DISTRIBUIȚI

afis timisoara rock crop

Aleşii locali taie şi spânzură după bunul plac în plenurile Consiliului Local Timişoara. Cel mai recent exemplu a fost oferit astăzi, când pe masa acestora a ajuns un proiect care cerea suplimentarea cu 20.000 de euro a finanţării necesare Timișoara Rock Festival, eveniment care începe astăzi şi care va dura până duminică. Pe scena festivalului vor urca trupe ca Implant pentru Refuz, Pro Musica, Pasărea Rock, Zdob și Zdub sau Phoenix.

„Solicităm aprobarea transferului sumei de 90.000 de lei din Agenda Manifestărilor Culturale a Casei de Cultură Timișoara, aprobată prin HCL 52/13.02.2015, de la capitolul Timișoara inovatoare – subcapitolul Fashion Days, Timișoara experimentează – subcapitolul Festivalul Timland, ediția a II-a, respectiv subcapitolul Made in TM, și alocarea acestei sume proiectului Festival Rock, de la capitolul Timișoara muzicală, proiect realizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara (…) Menționăm că acțiunile care erau prevăzute a se desfășura la aceste subcapitole nu vor mai avea loc.


Propunem transferarea sumei de 20.000 de lei, sumă alocată inițial pentru organizarea evenimentului Fashion Days, a sumei de 50.000 de lei, alocată inițial pentru organizarea evenimentului Fest. Timland, ediția a II-a, respectiv a sumei de 20.000 lei, alocată inițial pentru organizarea evenimentului Made in TM”, se arată în referatul proiectului.

Consilierul local independent Flavius Boncea a atras atenţia că „din punctul meu de vedere, suma nu este mare, mai ales pentru un asemenea festival, dar nu ştiu cât este de legal să aprobăm finanţarea acum. Dacă evenimentul costă mai mult, în ce bază au fost făcute angajamentele de plată?”

După ce viceprimarul Dan Diaconu a comentat că sumele relocate sunt luate de la evenimente culturale incluse în agenda culturală, dar care nu au mai avut loc şi Curtea de Conturi a cerut adoptarea de hotărări pentru astfel de situaţii, secretarul Ioan Cojocari a lămurit situaţia. „Plata nu se face acum, pe loc, dacă onor prefectura contestă decizia, se suspendă şi nu se mai
dau banii. Legal, poţi să hotărăşti, dacă nu e contestată. Dacă se contestă – se suspendă şi asta e viaţa. Dacă făceam plata, era o problemă. Şi dacă plătim, e sacul mare, se găseşte de unde să se ia bani. Eu am cinci milioane de euro, nu contează, dau mai mult”, a spus secretarul.

Proiectul a trecut cu abţinerea consilierilor PSD, cu excepţia Romanţiei Jumanca, care a absentat şi a lui Radu Ţoancă, care era ridicat de la masa de şedinţă. Pe lângă cei 20.000 de euro, finanţarea iniţială a fost de circa 40.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.