Titu Bojin a decis: CJT NU dă bani pentru echipele de sport...

Titu Bojin a decis: CJT NU dă bani pentru echipele de sport în absența unui răspuns al Curții de Conturi. Cum explică

1
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timis bojin (5)

Problema finanţării echipelor sportive din Timişoara a fost dezbătută şi în cadrul plenului de ieri al Consiliului Judeţean Timiş. Recent, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a ameninţat serviciul juridic cu desfiinţarea pe motiv că nu a reuşit stabilireea unei modalităţi de a finanţa echipele de sport şi Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană până când autorităţile primesc un răspuns de la Curtea de Conturi privind contestaţia depusă la un raport recent care a scos la iveală anumite probleme legate de alocarea banilor către asociaţiile sportive, dar şi legat de modul în care s-au făcut decontările.

Şeful CJT, Titu Bojin, s-a arătat mult mai calm şi le-a spus aleşilor judeţeni că „sunt convins că nu o sa votaţi niciunul, o să îmi spuneţi că aia e treaba ordonatorului de credite, dar eu v-am informat că nu voi plăti până nu voi avea un răspuns, pozitiv sau negativ (n.r – la contestaţia depusă împotriva raportului Curţii de Conturi).


Dacă e pozitiv, e clar, dacă e negativ, înseamnă că semnez, dacă ne asumăm responsablitatea împreună toţi cei 36 de oameni care suntem aici. Nu au un termen, ei discută în şedinţă contestaţia pe care am depus-o noi în mod oficial. Nu am primit nici până azi, cu toate că mi-aş fi dorit să fi primit un răspuns, ca să ştim ce facem. Avem adresă de la toate cluburile cu rugămintea să le transmitem poziţia noastră vizavi de finanţare, dacă mai dăm bani sau nu. Nu am transmis-o tocmai în ideea că aşteptăm, poate, ar trebui după mintea noastră să primim un răspuns favorabil de la Curtea de Conturi şi a doua zi după ce l-am primit le dăm banii pe care îi avem alocaţi pentru anul ăsta. Dacă e negativ probabil că trebuie să venim şi noi, ca şi la Timişoara, cu o nouă soluţie de finanţare pe proiecte, pe Legea sportului sau pe Legea activităţilor sportive, care ar trebui să vină până în octombrie”.

Bojin a conchis că dacă ar decide alocarea unei alte finanţări în absența unui răspuns la contestaţia depusă în legătură cu decizia Curţii de Conturi ar însemna să admită că finanţarea de până acum a fost ilegală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.