Tratamentul MINUNE care-i vindecă pe bolnavii de hepatita C în doar trei...

Tratamentul MINUNE care-i vindecă pe bolnavii de hepatita C în doar trei luni poate fi prescris şi de medici din Timişoara. Câţi oameni ar putea beneficia de el

0
DISTRIBUIȚI

hepatita c

O parte din miile de bolnavi din vestul ţării diagnosticaţi cu hepatita C vor avea şansa la o viaţă normală. Asta pentru că pacienţii pot beneficia gratuit de tratamentul minune care vindecă în proporţie de 100% hepatita C fără interferon, ci doar prin administrarea a două pastile pe zi care au foarte puţine reacţii adverse. Prescrierea acestei terapii revoluţionare, dar şi monitorizarea pacienţilor se va face de către medici specialişti din nouă centre din ţară, printre care şi din Timişoara.

Anunţul a fost făcut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care a precizat, ieri, că în data de 1 octombrie a fost semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice C şi cirozei hepatice C.


Însă, vor beneficia de acest tratament minune gratuit doar bolnavii cu stadiul de fibroză F4, adică cei la care boala este destul de avansată şi există riscul de apariţie a cancerului de ficat.

Urmează să fie elaborate criteriile de includere în tratamentul fără interferon de comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătăţii. Potrivit CNAS, 5.000 de pacienţi ar putea primi noul tratament pentru hepatita C, stadiul 4, în prima etapă.

Manuela Curescu, medic infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara semnala, în urmă cu câteva luni, că în România se estimează că există 600.000 de oameni care au hepatita C, însă doar 60.000 de români sunt diagnosticaţi. Această boala ar putea fi depistată foarte ușor, printr-o banală analiză de sânge care costă cel mult 20 de lei şi care poate fi realizată în majoritatea laboratoarelor din Timișoara. În acest moment, bolnavii de hepatita C din România au 50% șanse de vindecare, după ce aproape un an sunt supuși unui tratament sever cu interferon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.