Un nou autobuz electric va circula prin Timişoara. Vezi ce promitea edilul...

Un nou autobuz electric va circula prin Timişoara. Vezi ce promitea edilul Robu acum doi ani despre acest tip de vechicule

0
DISTRIBUIȚI

 

Un nou autobuz electric va circula pe străzile Timișoarei. Dacă autobuzultimul autobuz de acest tip care a circulat prin Timișoara a provenit de la compania BYD din China, de data acesta autobuzul va veni tocmai de la firma SOR din Cehia. „Capacitatea autobuzului electric este de 85 de persoane, acesta circulând prin rotaţie pe toate liniile de autobuz din oraş.


R.A.T.T. vă invită să călătoriţi şi să ne daţi un feedback cu părerea dumneavoastră despre acest tip de autobuz folosind formularul de petiţie de pe site-ul nostru, www.ratt.ro sau pe adresa de e-mail relatii.publice@ratt.ro”, transmit reprezentanţii RATT.

Însă municipalitatea nu pare să fie interesată de a achiziţiona acest tip de vehicule. „Timişoara stă foarte bine la capitolul autobuze şi troleibuze, la tramvaie stă prost în schimb, însă pe măsură cu autobuzele şi troleibuzele actuale îşi vor epuiza durata de viaţă (…) vom face schimbarea lor cu autobuze cu motor electric. Estimez că primele achiziţii vor fi făcute cel mai devreme în ultima parte a anului 2014, dar mai probabil în 2015. Dacă lucrurile ne merg bine, aşa cum ne-au mers până acum, cu proiectele europene, dacă vom reuşi să le gestionăm aşa cum se cuvine – şi eu sunt optimist – încât să ne fie rambursaţi banii foarte mulţi pe care îi avansăm acum, vom avea atunci, pe finalul lui 2014 şi în 2015, bani mulţi, cu titlul de venituri proprii ale noastre, cu care vom putea şi să achiziţionăm tramvaie noi, şi să plătim reabilitarea unui număr mai mare dintre tramvaiele vechi şi desigur să facem primele achiziţii de autobuze cu motor electric”, declara primarul Nicolae Robu, în 2013, atunci când se testa vehiculul de la BYD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.