ACS Poli, aproape de o mare SURPRIZĂ pe terenul liderului. Astra a...

ACS Poli, aproape de o mare SURPRIZĂ pe terenul liderului. Astra a avut nevoie de un penalty pentru a-i egala pe timișoreni

1
DISTRIBUIȚI

acs-poli-fc-botosani-6

Rezultat pozitiv, dar și acesta cu un gust amar pentru ACS Poli. Timișorenii au făcut un joc bun tocmai pe terenul liderului solitar al Ligii I, Astra Giurgiu. Echipa lui Florin Marin a avut puterea să revină de la 0-1 și să conducă pe tabelă în urma reușitelor lui Zicu și Curtean, dar partida de la malul Dunării s-a încheiat până la urmă la egalitate. Gazdele au beneficiat de un 11 metri acordat destul de ușor, din care Budescu a făcut 2-2.

La fel ca în alte deplasări ACS Poli a început curajos partida. În minutul 7 Curtean amenință poarta lul Lung jr. pe acest fond, dar Astra avea să deschidă scorul peste trei minute. Revenit în prima echipă pentru că Daniel Niculae s-a accidentat la încălzire, De Amorim avea să deschidă scorul după o pasă a lui Alibec prin spatele lui Belu. Brazilianul finalizând și cu concursul lui Krischstein, elegant la colțul scurt. Timișorenii păreau că repetă evoluțiile dezolante din deplasare, unde obținuseră doar patru puncte până acum, toate prin remize. Totuși, Hernandez și compania au revenit treptat la conducerea jocului. Pe fondul posesiei vine și sclipirea lui Ianis Zicu. ”Machidonul” primește mingea în minutul 30 în fața careului, pivotează și plasează balonul lângă bara din dreapta lui Lung. Primul său gol oficial la ACS Poli.


1-1 și bănățenii continuă să fie mai prezenți în joc. Drept dovadă șutul lui Luchin de la distanță, unul prea moale însă ca să-l păcălească din nou pe portarul Astrei.

Final de 1, X, 2

Toată lumea se aștepta ca în partea a doua să se vadă forța liderului. Alibec oferă această iluzie a celui mai puternic în clasament și marchează, dar atingerea sa fină a venit într-o poziție afară din joc și reușita a fost anulată. ACS Poli nu renunță complet la faza ofensivă și reușește să mai dea până la urmă o lovitură. Hernandez, poate cel mai constant jucător al lui Florin Marin, centrează din alergare și Curtean înscrie cu capul. Liniștea se instalează pe și așa golașa arenă de la Dunăre. Totuși, gazdele oferă rapid o replică. În două rânduri (min. 69 și 75) Budescu e aproape de 2-2. De fiecare dată însă Krischstein are răspuns și își mai spală din păcate. Liderul nu a strălucit nici în continuare. Dar în minutul 85 Alibec pică în careu în duel cu Ov. Popescu și arbitrul Adrian Cojocaru indică punctul cu var. De aici Budescu a reușit să-l învingă, în fine, pe neamțul lui ACS Poli, deși acesta ghicise colțul. În prelungiri, timișorenii erau să rămână și fără acest punct, Florea a scăpat pe contraatac dar a plasat balonul puțin pe lângă bara din dreapta lui Kirschstein, ieșit în întâmpinare.

Se încheie 2-2 și ACS Poli rămâne fără succes afară, dar obține un punct aproape nesperat după calculele hârtiei. 16 puncte pentru timișoreni, care rămâne deocamdată pe locul 10. Astra are acum +5 față de locul 2, Viitorul, care joacă mâine la Tg. Mureș.

Astra Giurgiu: Lung jr. – Queiros, Geraldo, Găman, Morais – Boubacar (75′  Dandea), Teixeira (72′ Florea) – Tembo, Budescu, De Amorim – Alibec. Pe bancă: Gavrilaș – Oros, Ioniță şi Ricardo Alves. Antrenor: Marius Șumudică.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Belu, Luchin, Melinte, D. Popescu – Ov. Popescu, Llorente – Hernandez (72′ Bărbuț), Zicu (86′ Artean), Curtean- Elek (90’+1 Rufino). Pe bancă: Smaranda – Poparadu, Bocșan şi Sorescu. Antrenor: Florin Marin.

1 COMENTARIU

  1. Totusi stau si ma intreb ,, cine aia a mea ,,il tine in spate pe acest Kirsthain ,, dupa atatea gafe facute ,, mai ales cea cu Dinamo ,, si in acest meci la primul gol clar ca a fost cu concursul lui .. , Eu cred ca Stanciu ca doar el la adus cu combinatile lui ,, interesant pe Pap la 21 de ani dupa gafa cu Astra na mai prins nici lotul si acest Neamt nu numa ca na fost scos din lot ,,mai si apara titular , aici la acest club ,, cred cai admis numai pensionari sa greseasca , cei tineri la orice greseala sunt exilati ,, de –aia ramanem fara cei tineri toti fug de aceasta conducere infecta de la Timisoara ,, asa lam pierdut si pe Dragomir ,, pe portarelu ala 16 ani care avea 1,95 inaltime ,, asa il vom pierde si pe Pap care nui cu nimic mai slab ca acest CHEL care are cinestie ce invarteli cu Stanciu si cu Alexa ,,, degeaba am luat un punct la Astra si etapa urmatoare cu Trg Mures nu batem si uite asa ne duce Mosu la retrogradare , si a fost 11 metri la faza din care a egalat Astra ,, da a fost si cel de la Elec ,,noroc ca iam prins pe Astra dormind pana ceau luat al 2 lea gol ca dupa aia nai mai miscat in front daca mai tinea meciul 5 minute numai luam nici un punct , oricum daca Florea nu dadea ca prostu la ultima faza eram de rasu curci….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.