ALARMĂ DSP Timiș, anchetă la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, după ce...

ALARMĂ DSP Timiș, anchetă la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, după ce 100 de copii au lipsit de la școală astăzi pentru că s-au simțit rău. Ce spune directorul școlii

0
DISTRIBUIȚI

colegiul national banatean

Aproximativ o sută de elevi din clasele primare ale Colegiul Național Bănățean din Timișoara au lipsit, astăzi, de la cursuri. Acest lucru a alarmat conducerea școlii, care a aflat de la părinți că ar fi vorba despre o viroză.


Asta după ce mai mulți copii au manifestat dureri de stomac și vărsături, astfel că nu i-au mai trimis la școală. Reprezentanții Colegiului Național Bănățean au anunțat imediat Inspectoratul Școlar Timiș, dar și Direcția de Sănătate Publică Timiș, care a declanșat o anchetă epidemiologică în unitatea de învățământ.

„Am constatat că de dimineață, la ciclul primar, a lipsit un număr foarte mare de copii. Din 660 de elevi au lipsit aproximativ 100. S-a luat legătura cu părinții și mulți ne-au spus că este vorba de o viroză, de un virus. Au fost prelevate și probe alimentare, acum așteptăm rezultatele. Nu știu care este cauza. Luni a venit la școală un copil care avea simptome de vărsături, după care este posibil ca virusul să fi fost luat din aer, prin atingere”, ne-a declarat Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean.

Conducerea școlii spune că a igienizat fiecare clasă a colegiului și a fost trimisă o circulară prin care li s-a recomandat copiilor să se spele foarte atent pe mâini. De asemenea, și părinții au fost informați ca în cazul în care copiii manifestă astfel de simptome, să meargă la medic. „Câțiva părinți au mers cu copiii la Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» și la Spitalul de Copii «Louis Țurcanu», iar medicii le-au spus că e vorba de o enterocolită. Ori, dacă e așa, în câteva zile, simptomele ar trebui să dispară. Așteptăm să vedem, poate fi o alarmă falsă”, a mai precizat Sorin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.