Val de atacuri teroriste la Paris UPDATE 9 Bilanț provizoriu: 128 de...

Val de atacuri teroriste la Paris UPDATE 9 Bilanț provizoriu: 128 de morţi şi 200 de răniţi, 99 în stare critică

0
DISTRIBUIȚI

TOPSHOTS-FRANCE-MEDIA-POLICE

Mai multe persoane au decedat într-un schimb de focuri care a avut loc în arondismentul X al Parisului, pe strada Bichat. Trei explozii au avut loc în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța – Germania. Președintele Francois Hollande a fost evacuat, însă meciul nu a fost întrerupt.

Martorii oculari au declarat că au auzit tiruri de Kalașnikov în fața unui restaurant. Poliția și salvarea au ajuns la fața locului. Schimbul de focuri a avut loc în centru, iar exploziile au avut loc în cartierul Saint-Denis, pe bulevardul Voltaire, la câteva momente după aceea.

Unele surse vorbesc despre patru morți și mai mulți răniți. Un ziarist de la Liberation spune că este un adevărat „coșmar”. Cel puțin două persoane ar fi deschis focul în barul Carillon, după care ar fi reușit să fugă.

Tot în cursul zilei de vineri, la hotelul unde era cazată echipa Germaniei a fost o alertă cu bombă.

UPDATE 1 Două explozii au avut loc în zona Stade de France, iar preşedintele François Hollande, care asista la un meci, a fost evacuat de serviciile de securitate.

În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Autoritățile franceze vorbesc de cel puțin 18 morți.

UPDATE 2 O sută de persoane sunt luate ostatice într-o sală de spectacole, conform presei franceze.

UPDATE 3 Cel puţin 26 persoane au murit în exploziile şi în atacurile cu arme automate comise vineri seară la Paris, anunţă surse din cadrul Poliţiei citate de AFP.

atacuri paris terorism

UPDATE 4 Precizări de la Ministerul român de Externe: „În urma atacurilor soldate cu victime, care au avut loc în capitala Franţei la 13 noiembrie 2015, Ambasada României la Paris a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale pe lângă autorităţile franceze competente pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află şi cetăţeni români. Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este în legătură permanentă cu autoritățile locale în acest caz”. Bilanțul a ajuns la 60 de morți.

UPDATE 5 Un nou atac cu arme automate a fost semnalat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în cartierul Halles din Paris, relatează postul Europe 1.

UPDATE 6 Reporterul Gazetei Sporturilor, Daniel Scorpie, s-a aflat la meciul Franța – Germania, 2-0, iar acum este printre cei care sunt blocați în Stade de France până când zona va fi suficient de sigură ca să poată părăsi arena, scrie gsp.ro.

UPDATE 7 Franța își va închide granițele, iar președintele François Hollande, a anunţat, în urmă cu scurt timp, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris.

UPDATE 8 Cel puţin 140 de persoane au fost ucise în urma atentatelor teroriste ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris.


Potrivit ultimelor informaţii, aproximativ 100 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului Eagles of Death Metal. Cel puţin două explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului „Stade de France”, în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

UPDATE 9 Autorităţile franceze au centralizat 128 de morţi în urma atentatelor comise vineri seară la Paris, conform unui bilanţ provizoriu, care precizează că 200 de persoane sunt rănite, 99 fiind în stare critică.

Cifrele bilanţului atentatelor din Franţa variază între 128 şi 153 de morţi, conform diverselor surse.

Un oficial de la Primăria Parisului a anunţat în cursul nopţii 140 de morţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.