Atac TERORIST la un hotel de lux din capitala statului Mali: 170...

Atac TERORIST la un hotel de lux din capitala statului Mali: 170 de persoane sunt luate ostatice

0
DISTRIBUIȚI

teroristi

Bărbați înarmați, presupuși jihadiști, au luat 170 de persoane ostatice, vineri dimineață, la Hotelul Radisson Blu din Bamako (din capitala Mali), după ce au atacat clădirea, relatează AFP.

Potrivit postului FranceTv Info, este vorba de doi atacatori înarmați. Hotelul se află chiar în centrul capitalei Bamako, într-o zonă unde se află mai multe ministere și unde locuiesc diplomați străini.

‘Dis-de-dimineață s-au auzit focuri de armă. Se pare că este vorba de o tentativă de a lua ostatici.


Poliția se află la fața locului și încercuiește zona’, a declarat o sursă de securitate pentru Reuters, care a adăugat că poliția a creat un perimetru de securitate în jurul hotelului.

Potrivit unor surse citate de Mali Actu, bărbați înarmați au deschis focul asupra paznicilor hotelului și au intrat în hotel, care are 190 de camere. Schimbul de focuri ‘are loc la etajul șapte, jihadiștii sunt pe cale să deschidă focul pe culoar’, a declarat o sursă de securitate, citată de AFP.

O sursă maliană în domeniul securității a declarat că atacatorii au intrat în incinta hotelului la bordul unui vehicul cu numere de înregistrare diplomatice.

Agenția de presă Reuters relatează că, potrivit unor martori, poliția maliană a înconjurat hotelul și a blocat străzile de acces către acesta.

Ambasada SUA la Bamako a scris pe Twitter că ‘a aflat că este în desfășurare o operațiune cu focuri de armă la Hotelul Radisson’ și le-a recomandat cetățenilor americani din capitala maliană să nu iasă pe stradă.

Pe 7 martie, un atentat la un restaurant din Bamako s-a soldat cu 5 morți, dintre care un francez și un belgian. Atacul, primul de acest fel comis în capitala statului Mali, a fost revendicat de o grupare islamistă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.