Avocat, trimis în judecată pentru că-și înșela clienții. Vezi ce metodă folosea...

Avocat, trimis în judecată pentru că-și înșela clienții. Vezi ce metodă folosea pentru a câştiga zeci de mii de euro

0
DISTRIBUIȚI

Gefaelschte Euro-Scheine

Un avocat a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, fiind acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune. Anchetatorii au stabilit că deși Ioan Ciprian Ciocu avea suspendat dreptul de a profesa, acesta a încasat bani de la mai mulți clienți cărora le promitea că-i va reprezenta în instanță.

În septembrie 2014, inculpatul Ciocu Ciprian Ioan, acesta a fost angajat de o parte civilă pentru formularea şi susţinerea unei plângeri împotriva unui proces-verbal de contravenţie încasând, cu titlu de onorariu, suma de 230 lei.


„Inculpatul nu i-a adus la cunoştinţă părţii civile faptul că are suspendat dreptul de a exercita profesia, nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, inducând-o astfel în eroare şi cauzându-i un prejudiciu în sumă de 2.730 lei reprezentând contravaloarea onorariului de avocat (230 lei) şi a amenzii contravenţionale plătite (2500 lei)”, se arată în rechizitoriu.

De la un alt client, a încasat, în trei tranşe suma totală de 22.400 euro , care l-a angajat pentru formularea şi susţinerea unei cereri de revizuire penală şi a unei cereri de întrerupere a executării pedepsei închisorii. Avocatul nu a redactat şi nu a promovat nici o cerere în justiţie, dar i-a prezentat înscrisuri plăsmuite pentru a dovedi că a muncit. Într-un alt caz, a încasat 1.500 eur pentru formularea şi susţinerea unei cereri de liberare condiţionată la o instanţa de judecată din Arad. Conform „reţetei”, nu a spus clientului că are dreptul de practică suspendat şi, în realitate, nu a întreprins niciun demers legal. Avocatul va fi judecat de Curtea de Apel Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.