Balta Nera, mica deltă din Banat în care turiştii pot întâlni egrete...

Balta Nera, mica deltă din Banat în care turiştii pot întâlni egrete sau broaşte ţestoase. Cât de spectaculoasă este

0
DISTRIBUIȚI

balta nera

Balta Nera din Banat reprezintă una dintre minunile naturale pe care turiştii nu trebuie să le rateze, dacă ajung în Clisura Dunării. Aceasta reprezintă o arie naturală cu o suprafaţă de zece hectare, aflată chiar la gura de vărsare a râului Nera în Dunăre, unde se formează şi o mică deltă. Vorbim despre o rezervaţie incredibil de frumoasă, ce este inclusă în Parcul Naţional Porţile de Fier, în care drumeţii pot admira pescăruşi, egrete sau vidre.

Balta Nera – Dunăre poate fi găsită în extremitatea vestică a judeţului Caraş-Severin, în comuna Socol. Aceasta a fost declarată arie protejată în anul 2000, importanţa sa fiind dată de zona umedă care dispune de mai multe tipuri de habitate şi asigură condiţii de hrană şi vieţuire pentru o mulţime de specii.

balta nera

Astfel, turiştii pot întâlni ape stătătoare, lacuri cu un conţinut important de substanţe minerale dizolvat în apă, dar şi numeroase suprafeţe acoperite cu papură şi stuf sau ape cu vegetaţie dezvoltată pe fundul lacurilor.


Flora este reprezentată prin specii de salcie, trestie, rogoz, peştişoară sau trifoiaş de stâncă. În ceea ce priveşte vieţuitoare ce pot fi întâlnite aici, vorbim de stârcul pitic, egrete, pescăruşi, ţiparul, broaşte ţestoase de apă, popândăul sau vidra.

Balta Nera – Dunăre reprezintă o rezervaţie naturală sub protecţie integrală, deci aici se pot organiza doar activităţi ştiinţifice şi educative sau plimbări.

Foto: romanianresorts.ro şi gecnera.ro

balta nera

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.