Demisionarul Ciprian Jichici a acuzat la PRESSALERT LIVE „una din greşelile importante...

Demisionarul Ciprian Jichici a acuzat la PRESSALERT LIVE „una din greşelile importante pe care primarul Nicolae Robu le-a făcut”. Vezi ce spune despre ultima întâlnire cu fostul şef VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

ciprian jichici (1)

Invitatul ediţiei PRESSALERT LIVE din această seară a fost Ciprian Jichici, fostul consilier local PNL care tocmai şi-a anunţat demisia din partidul şi din administraţia locală. Despre motivele demisiei sale, Jichici a precizat că a fost vorba strict de motive personale, simţind că nu se mai regăseşte în PNL.

„Nu vreau să dau nume, pentru că pur şi simplu nu mi se pare fair-play ca în momentul în care părăseşti un grup, o organizaţie în care ai activat timp de 13 ani, să începi să faci atacuri la persoană. Nu mi se pare corect şi nu o voi face. (…) A fost foarte grea această decizie, motivul pentru care nu m-am consultat cu nimeni şi am făcut-o publică pe Facebook a fost tocmai ca să nu las niciun fel de posibilitate de revenire asupra acestei decizii, sau de întoarcere. Îmi era frică de propriul meu sentimentalism, doar de mine îmi era frică”, a mărturisit Jichici.

Fostul consilier a menționat și că astăzi a avut o discuție cu primarul Nicolae Robu. „A fost o discuţie absolut colegială, nu a existat duşmănie, nu a existat niciun fel de… nici măcar tensiune. (…) Din înţelegerea mea, dincolo de concluzia public legată de bărbăţia mea politică, înţeleg că există un regret. Domnia sa a spus că şi-ar fi dorit ca acest lucru să nu se întâmple. În cele din urmă, aşa cum vă spuneam, domnia sa cred că a înţeles care au fost resorturile acestei decizii pe care am luat-o. (…) Vreau să spun că cel puţin în momentul de faţă consider că am pus punct carierei mele politice”, a declarat Jichici, care a explicat că în vreme ce în primarul Nicolae Robu are încă o mare încredere, în omul politic Nicolae Robu nu mai poate avea încredere, din cauza faptului că a promovat oameni mediocri.

„Da, PNL are o problemă la momentul de faţă, din acest punct de vedere, are o problemă nu atât la nivel local pentru că politic PNL-ul local are o voce principală, care este chiar primarul Nicolae Robu.


(…) Nu aş spune că PNL nu are un mesaj care nu este credibil, dar, practic, în momentul de faţă, este un mesaj care este purtat de o singură voce, vocea primarului Nicolae Robu, care poate fi catalogat în multe moduri, dar în niciun caz ca un om mediocru”. Jichici a admis că dacă mâine primarul Robu ar decide să nu mai candideze pentru un nou mandat, PNL Timiş nu ar avea un candidat bun pentru Primăria Timişoara. Acesta a declarat şi că noua conducere a liberalilor la nivel naţional nu este una adecvată pentru nevoile partidului.

Despre modul în care Robu conduce filiala PNL Timiş sau Primăria Timişoara, inivitatul emisiunii PRESSALERT LIVE a comentat că „siguranţa domniei sale şi, în general, siguranţa unui om politic vine, după părerea mea, din două surse. Prima este rezultatul politic, aşa cum spuneam, care este evident cel mai important, iar a doua este lipsa oricărei alternative sau a oricărui contracandidat intern”. Jichici a menţionat şi că în alte ţări oamenii politici au obiceiul de a se înconjura de oameni competenţi, însă a spus că nu îl judecă pe primarul Nicolae Robu pentru că a ales să fie sfătuit de oameni precum Sanda Greblă.

Legat de promisiunile primarului Nicolae Robu de a destitui personaje controversate din Primăria Timişoara, Jichici a declarat că faptul că şeful Direcţiei Tehnice, Culiţă Chiş, şi secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, nu au fost demişi „este una din marile promisiuni neonorate de către primarul Nicolae Robu. Şi consider că este şi una din greşelile importante pe care primarul Nicolae Robu le-a făcut până în momentul de faţă în mandatul domniei sale şi ca dovadă pentru acest lucru stau multiplele cazuri în care incompetenţa unora dintre aceste personaje l-a pus pe primarul Nicolae Robu în situaţii destul de delicate”.

2 COMENTARII

  1. penibil….bine ca a plecat…tragea PNL-ul in jos….nu ca Robo il trage in sus,dar sa vii cu penibilitatea asta de interviu…cum adica ,,greselile” lui Robu sunt ca nu I-a demis pe cei 2…nu mai Gaga,sunt promisiuni electorale neonorate,ceea ce ar trbui sa duca la un insucces electoral in urmatoarea campanie…in rest ai auzit de statutul functionarului public?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.