Cum a reuşit un inculpat să blocheze începerea audierilor în dosarul de...

Cum a reuşit un inculpat să blocheze începerea audierilor în dosarul de corupţie al preşedintelui CJ Arad

0
DISTRIBUIȚI

iotcu catuseProcesul de corupție al președintelui Consiliului Județean Arad de la Tribunalul Timiș a început, astăzi, la Tribunalul Timiş.  Vă reamintim că Nicolae Ioțcu a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, alături de Adrian Nedelciu și Alin Pătrașcu de către DNA Timişoara. Avocații lui Ioțcu au încercat să mai tragă de timp, solicitând recuzarea judecătorului, solicitare care a fost respinsă.


Instanţa a cerut inculpaţilor să revină în sală după judecarea cererii de recuzare, numai că  inculpatul Adrian Nedelciu şi avocatul său nu au mai apărut. Procurorul DNA a cerut amendarea apărătorului şi aducerea cu mandat, la următorul termen, a inculpatului. În aceste condiţii, audierea inculpaţilor a fost amânată pentru următorul termen.

Acuzarea a solicitat menţinerea controlului judiciar în cazul lui Ioţcu, care are interdicţia de a părăsi ţara şi de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. „Toate cele avute în vedere atunci când s-a luat hotărârea îşi menţin pertinenţa în acest stadiu procesual. Se încearcă amânarea cercetării judecătoreşti prin cereri neîntemeiate”. Apărarea a solicitat anularea controlului judiciar pe motiv că „revocarea este obligatorie pentru că nu există fapta de care este acuzat. Nu există probe”. De asemenea, avocaţii au susţinut că nu i se poate interzice lui Ioţcu să-şi exercite funcţia de preşedinte deoarece a fost ales democratic şi se încalcă prevederile constituţionale. Tribunalul Timiş a rămas în pronunţare în legătură cu controlul judiciar şi a decis ca următorul termen al procesului să fie în 8 decembrie, hotărând ca pentru Nedelciu să fie emis cu mandat de aducere cu executare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.