Debut ENTUZIASMANT pentru Timișoara Saracens în calificările pentru Challenge Cup. Bănățenii s-au...

Debut ENTUZIASMANT pentru Timișoara Saracens în calificările pentru Challenge Cup. Bănățenii s-au ținut de promisiune la Valladolid

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0251_phixr

Timișoara Saracens s-a ținut de promisiune și a impresionat chiar la prima partidă în Europa după o pauză de patru ani. Bănățenii s-au impus ușor pe cocheta arenă a lui Valladolid RAC cu 36-18 (15-7) și arată din start că sunt favoriții grupei la calificarea în play-off-ul pentru Challenge Cup 2016-17.

Scorul a fost deschis de tandemul Burcea-Calafeteanu după zece minute de joc. Primul a marcat eseu, al doilea a transformat. Cel din urmă a adăugat trei puncte dintr-o lovitură de pedeapsă înainte ca Shennan să culce din nou balonul în suprafața de țintă a spaniolilor. Gazdele au replicat la 15-0. Manu Mora a redus din diferență la eseuri iar Griffiths a transformat.

La reluare ”sarazinii” au fost necruțători după ce Griffiths a mai redus din diferență în urma unei alte penalizări. Calafeteanu a făcut 18-10 din același procedeu de la distanță pentru ca Burcea să marcheze un nou eseu în minutul 52.


13-23 indica tabela după o nouă lovitură de pedeapsa marca Griffiths. Dar ”Cala” l-a copiat și a refăcut diferența. RCM-ul a lucrat apoi pentru punctul bonus. Rus și Calafeteanu repetă figura. Scorul capătă proporții. O nouă penalitate a celui din urmă duce scorul la 36-13. Gazdele reușesc să mai replice o singură dată, pe final, când Rodrigo Lopez a beneficiat de un lob peste apărarea română.

Victorie cu punct bonus, impact mai mult decât satisfăcător în Europa pentru bănățeni, care dețin și prima poziție în Grupa B de calificare. În Challenge Cup Timișoara Saracens RCM așteaptă acum replica lui Rovigo pe 12 decembrie.

Valladolid RAC Quesos Entrepinares: Pablo César Gutiérrez, Pablo Miejimolle, Scott Manson, Manu Mora, Ignacio Molina, Troy Mangan, Berny Hall, Kalo Gavidi, Pablo Gil, Gareth Griffiths, Rodrigo López, Nuno Penha e Costa, Alex Gutiérrez Müller, Guillermo Mateu, Fede Castiglioni. Au mai intrat: Alberto Blanco, Stephen Barnes, Iván Espeso, Alberto Pastor, Manuel Sevillano, Pedro de la Lastra, Mateo Agudo și Stefano Tucconi.

Timisoara Saracens: Gigi Militaru, Eugen Căpățînă, Alexandru Țăruș, Valentin Popârlan, Marian Drenceanu, Daniel Ianuș, Vasile Rus, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Jody Rose, Stephen Shennan, Paula Kinikinilau, Brian Sefanaia, Mădălin Lemnaru și Gabriel Conache. Au mai intrat: Dorin Lazăr, Jack Umaga, Fonovai, Tangimana, Andrei Rădoi, Samuel Mariș, Vlad Zaharia, Randall Morrison.

Foto: valladolidrac.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.