Demonstraţii de forţă şi concerte la Timișoara. Vezi programul complet al evenimentelor...

Demonstraţii de forţă şi concerte la Timișoara. Vezi programul complet al evenimentelor de 1 decembrie

2
DISTRIBUIȚI

ziua3_jazztm_concert_finalTS81 [1600x1200]

Ziua Națională a României va fi celebrată în acest an la Timișoara fără o paradă militară. În schimb, timișorenii se vor bucura de nemărate exerciții și demostrații ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş şi ale Penitenciarului Timişoara.

Startul evenimentelor va fi dat la ora 10.00, în Parcul Central, acolo unde va avea loc un ceremonial militar – religios, depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori. Demonstrațiile vor începe de la ora 10.50 și se vor desfășura pe diverse alei ale parcului, în paralel, durând până la ora 13.00. Timișorenii vor putea admira un exerciţiu demonstrativ de mânuire a armamentului pe muzică de fanfară, realizat de militari din Batalionul 32 Infanterie „Mircea” împreună cu Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie „Banat.


Vor urma exerciţii demonstrative prezentate de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, Penitenciarul Timişoara, expoziţie de tehnică uşoară, echipament specific şi armament portativ, mini poligon de cercetare “trai în condiţii de izolare”, organizată de Brigada 18 Infanterie „Banat”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, Penitenciarul  Timişoara şi Poliţia Locală a Municipiului Timișoara.

De la ora 18.00 va avea loc retragerea cu torțe realizată de Muzica Militară şi militari ai Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş şi pompieri militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al Judeţului Timiş, pe traseul Catedrala Mitropolitană – Primăria Municipiului Timişoara – Arhiepiscopia Timişoarei – Palatul Administrativ – Piața Libertății – str. Alba Iulia –Piața Victoriei – str. Mărășești – sediul Brigăzii 18 Infanterie „Banat”.

Merită să vă reamintim că şi Primăria Timişoara aşteaptă locuitorii urbei de pe Bega cu surprize. Conform programului anunţat de primărie, manifestaţiile vor începe de la ora 17.00, în Piaţa Victoriei cu concertul fanfarei Big Band. La ora 17.30 va avea loc aprinderea iluminatului festiv de sărbători, care va urmată de la ora 18.00 de Hora Unirii, spectacol folcloric Ansamblul „Timişul”, cu participarea soliştilor Petrică Moise, Carmen Popovici Dumbravă, Dumitru Stoicănescu și Andreea Aleuşan. De la ora 19.00 va urca pe scenă Cover Up. Concertul susţinut de What’s Up va începe de la ora 20.00, iar seara se va încheia cu un recital susţinut de Andra. De la ora 22.00, timişorenii aflați în centru vor putea admira şi un foc de artificii.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. Două obiecții domnule:
    1- penitenciarul Timișoara nu e de maximă siguranță având regim deschis și semideschis.
    2- prostia locală numită impropriu „poliție „, nu are ce căuta la festivități. Nu fac parte din sistemul de apărare decât ca forță complementară , pe același palier cu firmele private de pază.
    Deci …. Nu mai băgați în față impostori locali , iar în rest tot respectul pentru Pol Romană.

  2. @Man…trebuiesc bagati si cocalarii locali in seama.Ca altfel primaria face nazuri cu ei(ziaristii) cand ajung pe acolo.
    Sunt curios ce exercitiu demonstrativ fac paznicii de puscarie…fac o scoatere din celula?Aduc masa la parnaiasi?Am vazut ca si-au tras tinute ca si mascatii politiei …Acum ceva timp,cand mascatii aveau haine negre si jandarmii se imbracau in negru,desi tinuta lor e ,,bleu jandarm,,, apoi si comunitarii au maimutarit politia si si-au facut ,,mascarici,, tot in negru si aia…
    Chiar e greu in Romania sa ai o identitate?Trebuie copiata dupa unii care si-au castigat-o muncind?
    Sa nu mai zic ca, comunitarii au copiat TOATA tinuta Politiei Romane…nu mai stii care e rutierist si care e comunitar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.