Deputatul Cătălin Tiuch, dezvăluire EXPLOZIVĂ legată de Retim, la PRESSALERT LIVE

Deputatul Cătălin Tiuch, dezvăluire EXPLOZIVĂ legată de Retim, la PRESSALERT LIVE

0
DISTRIBUIȚI

retim gunoi sortare

Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, deputatul PSD Cătălin Tiuch a vorbit despre o nouă neregulă la RETIM. După ce până acum s/a discuta public despre datoriile către autoritățile locale și a automobilului societății folosit de Nicolae Robu, demnitarul a scos la iveală o altă situație care ridică mari semn de întrebare.

„Ce nu înțeleg eu, și am să discut și cu colegii din PSD, e că RETIM-ul a accesat fonduri în 2011 de aproape două milioane de euro pentru o stație de sortare, care ar putea să sorteze 400 de tone pe zi. Pentru asta acel utilaj ar trebui să lucreze 24 din 24. Sunt lucruri asumate atunci când s-a obținut finanțarea.


Sunt prevăzute cam 12 posturi pe utilaj, iar din datele mele lucrează patru oameni, patru ore”, a declarat Cătălin Tiuch la PRESSALERT LIVE.

Deputatul a  explicat faptul că „mi se pare normal ca acei aproape două milioane euro din bani naționali, că erau până la urmă bani de la Agenția Fondului de Mediu, bani pe care Timișul îi plătește, prin taxe și impozite… banii ăia ar trebui să se regăsească și în buzunarul cetățeanului și să simtă cetățeanul că se face sortare, reciclare, se întâmplă ceva”, a mai spus deputatul PSD de Timiș.

Cătălin Tiuch e convins că stația în discuție nu e folosită la capacitate maximă, dar recunoaște că nu stăpânește exact toate datele. „Poate că economic e mai bine așa, dar în momentul în care ți-ai asumat niște standarde de mediu, implementarea unor pași, trebuie să respecți… Sunt convins că stația aia nu funcționează la capacitate maximă și o mare parte din gunoaie nu au traseu către sortare și nu sunt valorificate deșeurile prin sortare…”, a precizat Cătălin Tiuch.

Parlamentarul a susținut că„afară cei care fac sortare sunt verificați… Cred că RETIM-ul e o societate care vrea profit. În România e un mare proces pe rol cu cei care au făcut colectare și nu au ajuns la cifrele asumate. Sunt mari societăți care au probleme la ora actuală. E un prejudiciu de 30 milioane euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.