Cătălin Tiuch: „Titu Bojin nu mai e de actualitate ca vârf de...

Cătălin Tiuch: „Titu Bojin nu mai e de actualitate ca vârf de lance în PSD Timiș”. Ce GAFĂ susține că a fost aproape să comită CJ Timiș VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timis bojin (5)

Cătălin Tiuch, deputat PSD, a vorbit la PRESSALERT LIVE în termeni duri despre colegul de partid Titu Bojin, care pare căzut tot mai mult în dizgrație. Demnitarul consideră că șeful CJ Timiș reprezintă trecutul partidului și a oferit un exemplu în care acesta a fost depășit de evenimente, cu repercusiuni posibile asupra județului.

Deputatul a vorbit despre înlăturarea lui Titu Bojin de la șefia PSD Timiș, una pe care o vede normală în condițiile în care acesta are probleme cu legea. „Titu Bojin e până la urmă un soldat disciplinat al partidului, e vicepreședinte în actuala echipă. Sigur că Sorin Grindeanu ne dă forța să ieșim în stradă și să vorbim mult mai liber cu cetățenii. Existau multe teme care nu aveau legătură cu PSD, cu ce făceam și ce ne doream noi. A început să aibă niște probleme, sper că și le va rezolva foarte repede. Faptul că Titu Bojin nu mai e în prim plan ne ajută, a făcut un pas lateral. Pas în spate. Titu Bojin nu mai e de actualitate în ceea ce înseamnă vârf de lance, de candidaturi, în ceea ce înseamnă PSD Timiș.


Eu știu că își dorește să-și rezolve problemele pe care le are… Problemele sale nu sunt prioritatea oamenilor de pe stradă. Eu zic că are cu totul alte probleme față de PSD Timiș”, a explicat Cătălin Tiuch la PRESSALERT LIVE.

Demnitarul a prezentat o întâmplare uluitoare din cadrul Consiliului Județean Timiș, când se dorea aprobarea pe „repede înainte” a Strategiei de dezvoltare a județului Timiș, deși lucrurile prezentate erau departe de a fi în ordine.

„Săptămâna trecută am participat, și aici pot să spun că mă bucur că colegii din CJT au înțeles și nu au aprobat azi strategia de dezvoltare a Județului Timiș, am participat la o dezbatere publică, am rămas foarte șocat și am rămas cu un gust amar, pentru că strategia asta voiau să o aprobe pe repede înainte. Și pe mine m-a surprins, am avut discuții nu foarte calme cu el (n.r. Titu Bojin). Filosofia acestei strategii era că nu mai trebuie finanțată zona rurală, ci doar urbanul. Și mă întrebam cum poate Titu Bojin să susțină asemenea proiect. Cu atât mai mult, singurele forme și formele care au atras cel mai bine banii europeni au fost GAL-urile, asocieri publice-private, și acum își fac strategiile de dezvoltare. Exista riscul ca CJT să-și adopte strategia, pentru ca apoi aceste Gal-uri, primăriile din județ, să-și dezvolte strategiile (n.r. care să difere), …total aiurea. Am fost la o dezbatere unde am înțeles că prioritatea era să fie prinse toate proiectele domnului Marian Vasile și să găsească finanțare pentru ele, lucru care s-a și întâmplat, cluster pe agricultură, drumuri, lucruri inițial demarate, care nu aveau legătură cu cetățeanul. Mă bucur că CJ Timiș l-a scos de pe ordinea de zi. Mai mult, liniile de finanțare pe capital uman s-au suspendat de aseară, până în ianuarie, nu e o grabă. Sfatul meu e ca toate proiectele pe care CJT la face să fie mediatizate, să fie cunoscute de lume, să ai un partener media…”, a subliniat Cătălin Tiuch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.