DEZGHEȚ pe Bega. ACS Poli obține contra lui ASA Târgu Mureș prima...

DEZGHEȚ pe Bega. ACS Poli obține contra lui ASA Târgu Mureș prima victorie după opt etape GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

acs poli tg  (6)

ACS Poli a spart gheața după opt runde de secetă. Mai mul, timișorenii au înregistat cu ASA Tg. Mureș primul succes din acest sezon la mai mult de un gol diferență. A fost 2-0 după reușitele lui Luchin și Rufino, câte una pe repriză în fața unei trupe ardelene care nu a impresionat deloc pe ”Dan Păltinișanu”.

Pe o arenă rece și slab populată, ACS Poli și ASA nu au făcut nimic pentru a încălzi atmosfera în primul sfert de oră. Prima fază importantă vine în minutul 18, când Hernandez recuperează din picioarele unui adversar, centrează în careu, de unde un adversar respinge. Bănățenii au cerut henț, dar faza a continuat. Mureșenii, susținuți de o galerie mai numeroasă ca cea a gazdelor, au avut prima ocazie cu adevărat mare în minutul 27. Mureșan pătrunde în preajma careului mic, dar șutul său e blocat de Kirschstein. Ex-timișoreanul Gorobsov reia cu capul din cornerul rezultatul și portarul neamț e solicitat din nou. Din nou corner, unul după care Balic reia în brațele lui Kirschstein. Peste patru minute Zicu își încearcă șutul de la distanță, dar mingea trece pe lângă buturile lui Stăncioiu. Machidonul a avut în prima repriză și șansa bună de a oferi un ”assist” dar a trimis prea slab.

Când se părea că jocul se îndreaptă spre un scor alb la cabine vine un moment de inspirație cu contribuție spaniolă. Hernandez centrează excelent din corner pentru lovitura de cap a lui Luchin: 1-0 pentru ACS Poli.

Partea a doua i-a regăsit tot pe timișoreni mai insistenți la început. Dar șuturile de la distanță, precum cel al lui Llorente, nu l-au deranjat prea tare pe portarul ardelenilor. La poarta cealaltă Mureșan era din nou să marcheze, de această dată cu o lovitură de cap din centrarea lui Golanski, dar mingea a trecut pe lângă bara de la colțul lung. În minutul 65 putea fi 2-0 pe tabelă, dar Hernandez nu a găsit soluția ideală după ce a fost găsit destul de liber în marginea careului. La faza următoare Kirschstein s-a opus șutului de la distanță al lui Velayos.

ASA a efectuat de voie, de nevoie, prima toate schimbările, Voiculeț intrând ultimul pentru a forța atacul. Dar golul avea să pice tot în poarta lui ASA. În minutul 86 Melinte duce o adevărată acțiune de atacant, îl depășește pe Stăncioiu și trimite spre poartă, un fundaș oaspete încearcă să respingă, dar Rufino e pe fază și înscrie.

Putea fi și 3-0 în minutul 89, dar Bărbuț nu a reușit să-l învingă pe portarul mureșean din dreapta careului. ACS Poli câștigă până la urmă cu 2-0, mai mult decât suficient pentru a încheia o perioadă de îngheț în Liga I. Trupa lui Florin Marin rămâne pe 10, dar se apropie la o victorie distanță de CFR Cluj, locul 9.

Emoții cu Sasa Balic

Un moment mai puțin plăcut s-a petrecut în minutul 34, Balic e schimbat după un duel cu un timișorean și apoi i se face rău.


Fundașul oaspeților a fost până la urmă transportat de salvare, fără ca jocul să se întrerupă, și a ajuns la spital. Se pare că lovitura a fost în zona capului.

Un alt moment inedit a survenit la schimbarea lui Zicu cu Rufino pe final, când machidonul a fost chemat la salut de ambele galerii. Ianis a răspuns și fanilor mureșeni, care nu l-au uitat pentru prestațiile de la ASA.

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Melinte, Luchin, Scutaru (77′ Cânu), D. Popescu – Ov. Popescu, F. Llorente – Bărbuț, Zicu (81′ Rufino), J. Hernandez – Elek (73′ Sarmov). Pe bancă: Smaranda – Artean, Popovici, Croitoru. Antrenor: Florin Marin.

ASA Târgu Mureș: Stăncioiu – Golanski, Ivan, Balaur, Balic (34′ Velayos) – G. Mureșan (cpt.) – Hanca (46′ L. Pedro), Gorobsov (74′ Voiculeț), Brandan, Jazvic – Costa. Pe bancă: Viciu – Bejan, Dedov, Axente. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.