Construirea skate-park-ului din Timişoara, un EŞEC cert. De ce crede primarul Nicolae...

Construirea skate-park-ului din Timişoara, un EŞEC cert. De ce crede primarul Nicolae Robu că e inutil să meargă în instanţă pentru a rezolva problema

0
DISTRIBUIȚI

skate park

Este oficial: tinerii care iubesc sporturile extreme mai au de aşteptat mult şi bine până să poată să le practice în condiţii civilizate în Timişoara.

Primăvara anului 2015 aducea nenumărate promisiuni privind amenajarea unui skate-park în urbea de pe Bega. Licitaţia a fost câştigată de firma Kasdum-GF SRL din Drobeta-Turnu Severin, Mehedinţi, însă proiectul care avea o dată de finalizare de trei luni nu a putut fi realizat.

La mijlocul acestei veri, primarul Nicolae Robu a declara că „la skate-park probabil că se va rezilia contractul cu penalitățile de rigoare, cu acțiune în instanță, pentru că aproape sunt expirate cele trei luni în care executantul ar fi trebuit să realizeze skate-park-ul, în loc să facă în permanență acuzații la adresa proiectantului.


Valoarea priectului este de 477.000 de lei cu TVA inclus, iar skate-park-ul urma să fie amenajat pe o suprafaţă de 1.500 mp în Parcul Central”.

Recent însă primarul Nicolae Robu a admis că „nu se mai face nimic acum. Proiectul a eşuat, executantul dă vina pe proiectant, spunând că proiectul a fost foarte prost şi că de aceea nu a putut să îl pună în practică. Prin urmare, va trebui să reluăm acest proiect, dar asta se va întâmpla numai la anul şi probabil pe un proiect fie revizuit complet, nici nu ştiu cum vom face că nu putem să plătim de două ori executarea proiectului. Nu e bun, cică sunt atâtea scăpări Trebuie să cerem o expertiză pe proiect”.

Întrebat ce va face primăria pentru a rezolva problema, Robu nu a ştiut să răspundă concret şi a declarat că „sigur că este formula de a cere despăgubiri proiectantului. Numai că te duci în instanţă şi trec anii până când se pronunţă instanţa definitiv şi tu nu poţi să pui în practică proiectele. Noi trebuie să cerem despăguburi acelei firme, numai că este eşuat proiectul. S-au făcut diligenţe, nu ştiu să vă spun acum, cred că e şi dat în judecată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.