După modelul Ceaușescu, primarul Robu a dus 100 de copii în frig...

După modelul Ceaușescu, primarul Robu a dus 100 de copii în frig la Incuboxx să le vorbească despre stadiul lucrărilor de la Liceul „Lenau”. Ce spune directoarea școlii

6
DISTRIBUIȚI


robu

Surpriză neplăcută pentru peste 100 de elevi care învață la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, ieri. Imediat după terminarea cursurilor, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, s-a gândit să organizeze o „ședință” cu copiii la Incuboxx, o clădire construită cu patru milioane de euro, bani europeni. Deși clădirea a fost inaugurată în acest an, centrul nu este încălzit, motiv pentru care, ieri, în interiorului lui, nu au fost mai mult de cinci grade. Astfel, timp de aproximativ o oră, liceenii au stat în frig, cu gecile pe ei, pentru a-l asculta pe primarul Robu cum le vorbește despre stadiul lucrărilor de reabilitare a clădirii principale a Liceului „Lenau” de pe strada Gheorghe Lazăr.

Contactată telefonic de PRESSALERT.ro, Elena Wolf, directorul Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara, ne-a declarat că „inițiativa a aparținut domnului primar.


Au participat elevi de liceu. S-a discutat despre când se vor termina lucrările de reabilitare, despre școală, dar elevii au avut întrebări și legate de Timișoara. Întâlnirea a durat aproximativ o oră, Incuboxx nu este încălzit, primarul a explicat de ce nu este încălzire în Incuboxx, au fost probleme cu constructorul. Au participat cadre didactice și peste 100 de elevi, doar cine a dorit. Întâlnirea a avut loc ieri, de la ora 14.00”.

Deși mai sunt o mulțime de lucruri de făcut la Liceul „Lenau” din Timișoara, Nicolae Robu le-a dat asigurări liceenilor că se vor muta în clădirea principală după vacanța de Crăciun, adică în data de 11 ianuarie. „O întrebare a fost, utopic vorbind, dacă nu se finalizează lucrările și dacă noi nu putem să intrăm în școală în 11 ianuarie, ce se întâmplă și domnul primar a spus „cu siguranță vom intra în 11 ianuarie în școală”. Deci, până atunci clar că trebuie amenajate clasele. Deocamdată, nu sunt table, nu sunt bănci, nu e nimic acolo. Mobilarea imobilului nu cred că durează atât de mult, însă mai sunt amenajări de făcut, trebuie montat liftul, geamurile pe Gheorghe Lazăr, trebuie montate chiuvetele în băi și terminate curțile interioare”, ne-a mai spus Elena Wolf.

6 COMENTARII

  1. Și despre stadiul lucrărilor la INCUBOXX nu le-a povestit? Cu toate că s-au făcut toate plățile către SAIF-TIM s.a., firma trezorierului PSD Ovidiu Brânzan, sistemul de stins incendiul nu este și nu a fost funcțional după aproape 2 ani de la recepția la terminarea lucrărilor la fel ca și centrala termică care nu are și nu a avut vreodată autorizație de funcționare!  

  2. Ce lift, mha? pe vremea mea nu era lift la Lenau… si nici nu ne picau picioarele… nici noua.. nici profesorilor… nici parintilor ce mergeau la sedinte…

    La Lenau trebuiau doar zugraveli, parchet nou si banci noi.. ah.. da… si geamuri noi… cred ca v-ati inhamat la prea multe spargand totul… sa vad cum terminati pana in 11.01.

    N-am mai intrat in cladire de 10 ani… dar acuma pare parasita de 100 ani… asa ati reusit sa o aduceti, draga autoritati…

    • toate scoliile de standard european au un lift sau acces special pentru oameni cu handicap, sau celor care „le pica picioarele”. Scariile din cladire sunt prea abrubte si nu pot fi modificate pentru acces special, decizia a fost luata sa se faca doua, trei spartaturi in niste camere nefolsite pentru a monta liftul. In al doilea rand, acum „10 ani” nu pica podeaua cu totul, asa cum s-a intamplat, din fericire cand elevii erau in vacanta, intr-o sala de la etajul 2, coltul din SE.

  3. aceasta cladire este constructia lui Andreescu si Gaivoronschi, doi arhitecti profesori la facultate de arhitectura din Timisoara. Acesta este nivelul lor de stiinta in domeniul proiectarii de arhitectura. Proiectantul a gresit,iar constructorul construieste ce primeste de la arhitect, asta inseamna un proiect facut gresit de arhitecti.

  4. Domnule Robu, cind veniti in Incuboxx sa le spuneti IT’stilor care va platesc chirie cand se va da drumul la caldura?! De 2 saptamani nu este pic de caldura si taceti ca mortu’ in papusoi. Toata vara s-a murit de cald, acum inghetam. Bine ca ati venit sa va laudati in fata unor copii cu realizarile dvs marete! S-au simtit bine cu caciulile pe cap?! Dumneavoastra v-ati simtit bine?! Dar ce misto a fost sa taiati panglica la Incuboxx! Ati dat bine in poza atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.