Duș RECE pentru ASU Poli la ”nașul” din Becicherecu Mic. Suporterii alb-violeți...

Duș RECE pentru ASU Poli la ”nașul” din Becicherecu Mic. Suporterii alb-violeți și-au văzut echipa înfrântă a doua oară în C, tot de o timișeană GALERIE FOTO & VIDEO

3
DISTRIBUIȚI

Mama Mia - ASU Poli T (12)

Tradiția se păstrează în Timiș. Liderul ASU Politehnica Timișoara a fost învins după opt runde de invincibilitate în Liga a III-a tot pe terenul unei conjudețene, scor 0-3 în deplasare la Mama Mia Becicherecu Mic. În ciuda eșecului sever suferit azi alb-violeții au șanse mari să fie campioni de toamnă.

ASU Poli a început jocul de azi cu o linie de mijloc foarte tânără. Țugui, Giuricici și Marin au intrat din primul minut în condițiile în care Burtic a revenit în poartă iar Contescu e indisponibil. Gazdele, cu mulți tineri care au trecut prin curtea concitadinei ACS Poli, dar fără pasatorul Zoran Radu, păreau echipa cu șansa a doua înainte de start.

Lucrurile au stat însă altfel după cum arată clasamentul pe gazonul tare, dar prost, de la nord de Timișoara. După șutul peste al lui Tulcan din minutul 8, ”pizzerii” aveau să dea primul semnal periculos. Peste alte cinci minute Bârză șutează în Burtic din apropiere, la faza următoare Negruț centrează în careu dintr-o ”liberă” de la distanță și balonul sare la Silaghi, care înscrie din apropiere. Oaspeții reacționează prin Tulcan, dar acesta îl ia la țintă pe Culda. În minutul 15 același portar al gazdelor, cu tricou de la Internațional Pitești, scoate de la vinclu reluarea cu capul a lui Gălan. Repriza se încheie și mai prost pentru vizitatori. Bârză scapă prin spatele lui Bilia, Burtic iese târziu și îl secerează în careu. Portarul scapă doar cu ”galben”, dar căpitanul lui Mama Mia, Laurențiu Telescu înscrie de la punctul cu var cu un șut sub bară.

Partea a doua începe cu ASU Poli avântată, dar ineficientă. Același Tulcan nu reușește să-l surprindă pe Culda dintr-o lovitură liberă la care arbitrul Cristian Brașovean s-a chinuit să fie băgat în seamă de zidul gazdelor. În minutul 60 alb-violeții puteau reveni în joc, dar Marin, scăpat în lateral, trimite peste Culda, dar și peste vinclul ruginit al porții. Lovitura decisivă a Becicherecului a venit în minutul 72. Silaghi, din nou pe contraatac după un corner oaspete, e blocat de Fișteag, înlocuitorul lui Burtic, dar balonul ajunge în fața porții, de unde Negruț îl împinge în plasă. La acest scor zarurile erau aruncate. Pe final ASU Poli a devenit și mai dezordonată, iar portarul Culda, care și-a atras apostrofări de la fanii timișoreni încă din prima parte pentru trageri de timp, a scăpat și de reluările cu capul ale lui Gălan și Bădăuță. Goalkeeperul gazdelor avea însă să sufere pe final, după ce a ajuns târziu la un balon și a primit un crampon în cap. Acesta a stat mult pe gazon și refuza să fie schimbat. Până la urmă a intrat tânărul Miklos.

Becicherecu Mic câștigă cu 3-0 și rămâne ”naș” pentru ASU Poli, cu care are un bilanț pozitiv până acum în amicale și jocuri oficiale. ”Pizzerii”, mai determinați azi ca în etapele anterioare, urcă pe 5 după primele rezultate ale rundei 14. Mama Mia poate fi depășită mâine de Lugoj și Hunedoara însă. În schimb, ASU Poli rămâne pe locul 1 cu 31 de puncte, dar Cugirul s-a apropiat la o victorie distanță după succesul înregistrat la Deva. În ultima etapă din 2015 timișorenii primesc replica Cisnădiei.

Precedenta înfrângere a lui ASU Poli în Liga a III-a și totodată prima, a fost pe terenul unei alte timișene, CSM Lugoj – în etapa a IV-a.

Mama Mia Becicherecu Mic: Culda (90′ R. Miklos) – Motreanu, Mărginean (83′ Ștefănescu), Telescu (cpt.), Todorov – Negruț, Zurbagiu, Luță, Niță (77′ Niță) – Bârză, Silaghi (86′ Jichici). Antrenor: Sorin Bălu.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic (56′ Fișteag) – Stefanovici, Bilia, Gălan (cpt.), Taub – M. Stancu – Birău (56′ Ghinescu), Țugui (56′ Vucea), Giuricici, M. Marin – Tulcan (75′ Bădăuță). Antrenor: Sorin Brîndescu.

192,1 euro pentru un bilet special!

Ziua de vineri nu le-a picat bine fanilor timișoreni.


Doar circa 150 de suporteri alb-violeți au ajuns la meciul de la doar 14 kilometri de oraș. Suporterii ASU Poli au făcut însă din nou spectacol, torțele de după gard animând terenul de la marginea Becicherecului în startul părții secunde. În ciuda eșecului la scor galeria și-a chemat la final favoriții la salut.

Înainte de meci, pe pagina de Facebook a clubului timișorean s-a încheiat o licitație specială, un fan a cumpărat biletul care are prețul normal de 5 lei la jocurile Politehnicii de pe ”Știința” cu o sumă record, dar și simbolică, de 192,1 euro. Biletul are seria specială 0001921, adică se încheie cu cifrele care formează anul fondării originalei Poli Timişoara.

3 COMENTARII

  1. Se mai pierd meciuri,dar lipsa de determinare și implicare deranjează.Să trimiți un mijloc din trei juniori este o greșeală,mai ales ca Marin și mai ales Țugui de trei etape stau degeaba pe teren,se cred vedete deja.Și cand lângă ei mai joacă Birău și un Stancu care și în liga a patra locul lui era pe bancă ,nu ai sanse să câștigi.

  2. Dezinformare totala : aceasta caricatura cu numele asu nu a fost fondata in 1921, fiind de fapt echipa amatorilor de fotbal din Universitatea Politehnica Timisoara. Iar rezultatul de azi ar trebui sa ii aduca cu picioarele pe pamint pe cei care viseaza cai verzi pe pereti.

  3. din ce se vede in poze e o „confruntare” sateasca, cu spectatori. cine vrea si ii place sa umble pe la tara si sa impresioneze populatia sateasca e treaba sa. cu fotbalul profesionist, chiar cel schiop jucat in Rominia, chestia asta de mai sus nu are nimic comun, sa fie clar, dar nici un moment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.