Este oficial: 10.000 de profesori şi angajaţi din şcolile din Timiş, salarii...

Este oficial: 10.000 de profesori şi angajaţi din şcolile din Timiş, salarii mai mari de la 1 decembrie. Cât vor primi în plus

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla-640x426

Salarii mai mari pentru mii de dascăli şi angajaţi din şcolile din judeţul Timiş. Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată de Guvern în urmă cu două zile, salariile personalului din sistemul public de învăţământ din întreaga ţară vor fi majorate cu 15% începând cu data de 1 decembrie 2015. Astfel, vor primi salarii mai mari aproximativ 10.000 de persoane care lucrează în învăţământ, din judeţul Timiş. 6.723 sunt cadre didactice, iar restul reprezintă personal auxiliar.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, angajații din învățământul preuniversitar și universitar au mai beneficiat în anul 2015 de alte două majorări salariale: cu 5% începând cu luna martie și cu încă 5% începând cu luna septembrie.


Începând cu aceeași dată, sporurile și indemnizațiile care nu fac parte din salariul de bază al personalului din învățământ se majorează cu același procent de 15%.

„Potrivit actului normativ, începând cu 1 decembrie 2015 se majorează cu 15% față de nivelul acordat pentru luna noiembrie a acestui an cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ, personalul nedidactic din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, unitățile conexe ale învățământului preuniversitar de stat, instituțiile de învățământ superior de stat și din bibliotecile centrale universitare. De această majorare vor beneficia, de asemenea, angajații din Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, inspectoratele școlare județene și al municipiului București, precum și personalul nedidactic din celelalte unități aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Educației și Cercetării Științifice”, transmite Ministerul Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.