Expoziție de grup la Galeria Pygmalion. Ce artiști vor expune

Expoziție de grup la Galeria Pygmalion. Ce artiști vor expune

0
DISTRIBUIȚI

image

Artiști din mai multe țări care au creat, timp de o săptămână la Gârnic, își expun operele la Galeria Pygmalion din Timișoara.
Gernik sau Gîrnic este o localitate în munții Banatului încă de pe vremea Habsburgilor, colonizată cu cehi din zona Plzeň. Aici se întâlnesc toamnă de toamnă artiști, în deja cunoscută Tabără Internațională de Creație, care anul acesta a ajuns la ediția a unsprezecea. Anul acesta au participat, din Serbia Irina Černjavski Šantrić și Katarina Kale Novaković, din Republica Modova Igor Isac, Delphine Manet și Pascale Nesson din Franța, Alexandra Baciu, Edith Torony, Smaranda Sabina Moldovan, Rafael Matiaș, Constantin Rusu și Costin Brăteanu din România.

Despre ceea ce a fost numit ”fenomenul artistic GERNIK”, trebuie spus că s-a născut din căutările personale ale artistului timişorean Costin Brăteanu.


El și-a dorit un loc aparte în care să se conecteze direct cu energia creatoare, apoi l-a împărțit cu alți artiști.

”Selecția acestei ediții aduce în dialog o firească comunicare a lumii de aici – orientul balcanic cu lumea de acolo – occidentul vestic. (…) Datorită acestei selecții tabăra de la Gernik și-a pierdut  calitatea de spațiu lejer, spațiu de vacanță și s-a transformat în portretul extins al artistului însuși. (…) Deși, la prima vedere, ar putea trece drept o simplă expoziție de grup, și una de grup foarte larg, în intenții și în fapt ea este una de atitudine și de bucurie”, arată criticul și istoricul de artă Dana Sarmeș.

Expoziția poate fi vizitată până pe 17 noiembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.