FOTO ASU Poli, lider SOLITAR: Victorie în ceață cu CS Ineu după...

FOTO ASU Poli, lider SOLITAR: Victorie în ceață cu CS Ineu după un final cu emoții. Meciul ACS Poli – Dinamo, în pericol să fie amânat

1
DISTRIBUIȚI

Poli Ineu (13)

Meciul de azi de pe ”Știința” a fost în mare parte la discreția liderului la zi din C4. ASU Politehnica a învins Ineul cu 2-1 (2-0) după un meci în care ceața a fost un adversar mai demn în prima parte, chiar și așa arădenii au reușit să pună presiune pe timișoreni după ce au redus din diferență dintr-un penalty.

Momentele de reculegere după evenimentul de la ”Colectiv” sunt puse în practică și în Divizia C. ASU Poli, încurajată și azi de sute de fani, în ciuda frigului, a dominat pe alocuri copios ostilitățile.

Alb-violeții au fost mai periculoși după minutul 20. Bădăuță a reluat din centrarea lui Vucea, pe jos, dar Bujor a respins în lateral. În minutul 23 a venit declicul pentru gazde. Corner Mădălin Stancu, cap Gălan și 1-0 pentru ASU Poli. Timișorenii au forțat în continuare și din nou după o ocazie a lui Bădăuță au înscris din nou. De această dată Giuricici s-a aflat la capătul unei mingi respinse slab de portarul ineuan la centrarea lui Vucea din minutul 32. Tânărul mijlocaș a marcat ușor din fața porții. Singura fază notabilă a oaspeților în prima parte a fost lovitura liberă executată de Stănaia și respinsă de Burtic de la vinclu.

Repriza secundă a început într-o notă asemănătoare. Vucea a fost aproape de gol la colțul scurt, dar atacurile amfitrionilor se poticneau undeva în interiorul careului, la finalizare. La una dintre puține acțiuni ale celor de la CS Ineu în careul lui ASU Poli Birău e sancționat pentru un henț. Era minutul 70 când experimentatul Bier reducea din diferență de la punctul cu var. Au urmat noi acțiuni alb-violete purtate de Ghinescu ori colegii din ofensivă și fără îndoială scorul corect era undeva la 3 sau 4-1 pentru timișoreni. Nu a fost să mai fie un gol gazdă, ci chiar mici emoții pe final, când balonul a circulat prin careul lui Burtic.

S-a încheiat 2-1 însă și ASU Poli stă confortabil la cota 25 de puncte după 11 runde. Cugirul pare să redevină contracandidata de urmărit, în condițiile în care s-a impus cu 2-0 în fața Sebișului și e la trei puncte distanță tot din zece meciuri disputate. Arădenii de la CS Național au și ei tot 22 de puncte.

”Nu înțeleg momentele de disperare”

Deși echipa sa a devenit lider solitar în Liga a III-a, antrenorul Sorin Brîndescu s-a arătat iritat de momentele mai puțin reușite din finalul meciului cu Ineu. ”Am controlat jocul, puteam să ne desprindem mai repede, să-l închidem. Am făcut o eroare în apărare, le-am dat șansa să înscrie din penalty și mă deranjează, chair nu știu cum să rezolvăm aceste momente de panică, și ce dacă luăm gol? Era 2-1 pentru noi, controlam jocul și nu înțeleg momentele acestea de disperare din final, va trebui să le antrenăm și pe acestea cumva… Pe noi ne preocupă ce facem noi, sperăm să gestionăm eficient finalul de an. Cugirul e la trei puncte de noi, nu suntem chiar desprinși și avem un retur greu, jucăm la ei. Nu s-a terminat încă turul”, a declarat Sorin Brîndescu.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu (64′ Stefanovici), Bilia, Gălan (cpt.), Taub – M. Stancu (64′ Țugui) – Birău, D. Codrea, Giuricici, Vucea (72′ Ghinescu) – Bădăuță (86′ Al. Rus). Antrenor: Sorin Brîndescu.

CS Ineu: Bujor – Zdrențan (62′ Cioboată), Tudoroiu, Wild (cpt.), Hulbăr (52′ Talpaș) – Huțanu (84′ Șulumberchean), Bier, Ciocan, Clej – Stănaia – Mașniță (62′ Kocsis). Antrenor: Cristian Sculici.

Timișoara în ceață

Meciul de azi de pe ”Știința” s-a disputat într-o ceață destul de deasă pentru orele 14.00-16.00. Un val care a blocat doar parțial vederea în teren, astfel că meciul nu a fost oprit. În schimb, există deja zvonuri că meciul ACS Poli – Dinamo ar putea fi amânat. Jocul cu ora de start 20.30 pe ”Dan Păltinișanu” e în pericol, mai ales că INMH tocmai a emis o nouă avertizare, cod galben de ceață densă între 16:15-19:15 în județele din vestul țării. Durata s-ar putea prelungi iar pe alocuri vizibilitatea va fi sub 50 de metri. Dacă acest lucru se va întâmpla pe stadion jocul nu poate începe. Pe teren portarul trebuie să vadă buturile adverse.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.